Dé rijschool in Lelystad, Almere, Hilversum, Zwolle en omgeving

Vrachtauto

Rijbewijs C, C1, CE of C1E halen bij rijschool KEMP: naast praktijklessen bieden we ook theorieopleidingen voor de vrachtwagen aan. Voor u aan het praktijkexamen begint, bent u verplicht een medische keuring te doorstaan. Deze keuring is bij onze rijschool in Lelystad en Hilversum op locatie te volgen. Welk vrachtwagen rijbewijs heb ik nodig?

Prijzen theoriePrijzen praktijkPraktijkopleidingExamen

Behalve opleidingen voor de rijbewijscategorie C bieden wij ook de categorie C1 aan. Wij zetten hiervoor een Iveco Daily 70C17 in. Het C1-examen is bedoeld voor voertuigen van 3500 tot 7500 kg.. Dat is bijvoorbeeld interessant voor bestuurders van een camper of kleine vrachtauto, paardenvervoerders, gemeentenvoertuigen en kleinere distributievrachtauto's die geen volledig C-rijbewijs willen halen.

U heeft een rijbewijs C nodig als u een motorrijtuig wilt besturen waarvan de toegestane maximummassa (zie deel 1A voertuigbewijs of kentekenbewijs deel I) meer dan 3500 kg bedraagt. Als u met dit motorrijtuig een aanhangwagen c.q. oplegger wilt trekken met een toegestane maximummassa van meer dan 750 kg, dan is het rijbewijs E bij C wettelijk verplicht.

Vakbekwaamheid basiskwalificatie

Indien u nog niet in het bezit bent van rijbewijs C dient u eerst rijbewijsexamens of vakbekwaamheidexamens af te leggen en in de meeste gevallen een opleiding te volgen.

Voor beide trajecten bieden wij zowel overdag- als avondcursussen aan.

Wij verzorgen de opleidingen doorlopend voor;

  • Vak 1 (Verkeer en Techniek = RV1)
  • Vak 2 (Vervoersadministratieve onderwerpen = V2C/V2D of R2C/R2D)
  • Vak 3 (Cases = V3C/V3D)

U kunt praktijkexamen C afleggen als u in het bezit bent van vak 1 en 2.
Theorie-examen voor vak 3 mag u ook na het praktijkexamen doen. Dit geldt ook voor de twee vakbekwaamheidstoetsen (de praktische toets en de toets besloten terrein). 
Er is geen vaste volgorde bepaald waarin u de examens dient te behalen. U kunt dus altijd bij de eerstvolgende cursus ‘instappen’.
klik hier voor de brochure.

Bekijk ook:

Actie

Training tegen stress voor rijexamen?

Dat doe je bij KEMP Rijopleidingen!

Om examenkandidaten beter om te leren gaan met spanning vóór en tijdens het rijexamen geven we elke maand de ExamenSpanningReductieTraining.

Lees meer

Individueel Stappenplan

Individueel Stappenplan

Gespreid betalen

Gespreid betalen

Tevredenheidsgarantie

Tevredenheidsgarantie