Volop publiciteit rond faalangstexamen

In 2014 vestigt het CBR extra aandacht op de tussentijdse toets en het faalangstexamen. Dit om het belang van deze producten voor de examenkandidaten te onderstrepen. De Reflector van februari besteedde al ruim aandacht aan het succes van het faalangstexamen. Dit is opgepikt door de Telegraaf, dat hierover gisteren een bericht publiceerde. Diverse andere media volgden.

het autorijexamen is een van de spannendste momenten van je leven. Faalangst kan hierbij in de weg zitten om te slagen. Tien procent van alle mensen is extreem zenuwachtig voor elk soort van examen. Dat betekent dat elk jaar 20.000 kandidaten met te veel spanning naar het rijexamen komen. Daarom biedt het CBR de mogelijkheid om een faalangstexamen te doen. Als je last van faalangst hebt, vergroot dit examen je slaagkans aanzienlijk.

Een faalangstexamen kun je meteen de eerste keer afleggen op alle examenplaatsen. Het duurt 25 minuten langer dan een gewoon examen. Je komt dan bij een speciaal opgeleide examinator terecht. Die trekt extra tijd uit om je op je gemakt te stellen. Niet alleen in een voorgesprek, maar ook tijdens de examenrit. Je kunt dan zelfs een time-out aanvragen.
 
Dat alles zorgt ervoor dat je met faalangst niet onder je kunnen presteert. Daarom kozen vorig jaar zo'n 17.000 kandidaten voor een faalangstexamen, 6.000 meer dan in 2012. Hierbij ligt het gemiddelde slagingspercentage met 62% bijna 13 procentpunten hoger dan bij een gewoon rijexamen. Dit terwijl de eisen precies hetzelfde zijn.

Individueel Stappenplan

Individueel Stappenplan

Gespreid betalen

Gespreid betalen

Tevredenheidsgarantie

Tevredenheidsgarantie