Dé rijschool in Lelystad, Almere, Hilversum, Zwolle en omgeving

Theorie cursussen

Nascholing, Verkeerseducatie

Verkeerseducatie Zaterdag 12 januari 2019 Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via receptie@kemp.eu of 0320-218080.

Nascholing, Actualisering kennis vakbekwaamheid

Cursus Actualisering kennis vakbekwaamheid chauffeurs DoelDoel van de opleiding is ontwikkelingen met betrekking tot het verkeersreglement, techniek en verkeer in het algemeen te behandelen en daarmee de algemene vakbekwaamheid op een hoger niveau te brengen. Zaken die aan de orde komen: Een positief effect op het brandstofverbruik en de CO2 emissie. Het vergroten van de verkeersveiligheid, terugdringen van de ongevalskansen, schades, comfort en ziekteverzuim. Kennis verkrijgen in de technische kenmerken en de werking van de veiligheidsuitrusting Hoe om te gaan met het sociale klimaat en de reglementering van het wegvervoer. Bewustwording fysieke en mentale gezondheid.

ANWB Theoriecursus Auto

ANWB theoriecursus Auto Dag 1, zaterdag 23 mrt. van 09:30u – 16:30uDag 2, donderdag 04 apr. van 09:30 – 12:15uEx. vanaf 13:20u Leusden Let op: Je mag al examen doen als je 16 jaar bent (zie onze 2toDrive pagina)!De uitslag is anderhalf jaar geldig!!!  Cursuslocatie: ANWB Rijopleiding KEMP, Artemisweg 220, 8239 DE Lelystad Deze cursus is gecombineerd voor leerlingen uit verschillende woonplaatsen. Wij regelen vervoer op de eerste cursusdag vanaf Almere (09:00u vertrek Texaco Tussen de Vaarten) en regelen beide dagen vervoer van en naar het CBR in Leusden met als opstapplaatsen Naarden, Almere en Lelystad!

Nascholing, Techniek en Veiligheid

Techniek en Veiligheid   In ontwikkeling Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via receptie@kemp.eu of 0320-218080.

Training tegen rijexamenstress: nog enkele plaatsen vrij

Training tegen rijexamenstress: nog enkele plaatsen vrij Op dinsdag 08 januari 2019 organiseren we een training tegen rijexamenstress, waarbij je beter leert om te gaan met spanning voor en tijdens het rijexamen. De training start om 19:00 uur en wordt gehouden in Lelystad. Meld je snel aan voor deze avondcursus, want er zijn nog maar een enkele plaatsen beschikbaar! De cursus wordt gegeven door Sjaak de Coninck, die zich heeft gespecialiseerd in het begeleiden van rijbewijsbezitters met verkeersangst. “Er zijn leerlingen die zich dagen van tevoren druk maken over het rijexamen”, legt Sjaak de Coninck uit. “Het gevolg is dat ze door de spanning zaken over het hoofd zien en falen in de bediening van de auto.

ANWB Theoriecursus Auto

Dag 1, Donderdag 27 dec. van 09:30u – 16:30uDag 2, Donderdag 03 jan. van 09:30 – 12:15uEx. vanaf 13:20u LeusdenLet op: Je mag al examen doen als je 16 jaar bent (zie onze 2toDrive pagina)!De uitslag is anderhalf jaar geldig!!! Cursuslocatie: ANWB Rijopleiding KEMP, Artemisweg 220, 8239 DE LelystadDeze cursus is gecombineerd voor leerlingen uit verschillende woonplaatsen. Wij regelen vervoer op de eerste cursusdag vanaf Almere (09:00u vertrek Tussen de Vaarten) en regelen beide dagen vervoer van en naar het CBR in Leusden met als opstapplaatsen Naarden, Almere en Lelystad!

Vaarbewijs 1 & 2

Het Klein Vaarbewijs (KVB) is verplicht voor het varen met: een plezierjacht van 15 meter tot en met 24,99 meter lengte een beroepsvaartuig langer dan 15 meter maar korter dan 20 meter een sleep- of duwboot (als het gesleepte niet langer is dan 20 meter) een motorboot die sneller dan 20 kilometer per uur kan varen. Onder deze groep vallen ook kleine rubberboten met een buitenboordmotor als die sneller dan 20km/h kunnen gaan en jetski’s en waterscooters Klein Vaarbewijs 1 (KVB1): rivieren, kanalen en meren Voor het varen op rivieren, kanalen en meren, met uitzondering van de Westerschelde, de Oosterschelde, de Waddenzee, de Eems, de Dollard, het IJsselmeer, het IJmeer en het Markermeer. Er mag wel gevaren worden op de Gouwzee.Klein Vaarbewijs 1Zaterdag 09 februari 2019             09:00-16:00uZaterdag 23 februari 2019             09:00-16:00u Klein Vaarbewijs 2 (KVB2): Met KVB2 mogen schippers van vaarbewijsplichtige vaartuigen varen op alle wateren binnen de kustlijn. Klein Vaarbewijs 2Zaterdag 23 februari 2019             09:00-16:00uZaterdag 02 maart 2019                09:00-16:00u Examen doen: Om een vaarbewijs te halen moet je examen.

ANWB Theoriecursus Auto

Dag 1, zaterdag 19 januari 2018 van 09:30u – 16:30uDag 2, donderdag 24 januari 2018 van 09:30 – 12:15uEx. vanaf 13:20u Leusden Let op: Je mag al examen doen als je 16 jaar bent (zie onze 2toDrive pagina)!De uitslag is anderhalf jaar geldig!!!  Cursuslocatie: ANWB Rijopleiding KEMP, Artemisweg 220, 8239 DE Lelystad Deze cursus is gecombineerd voor leerlingen uit verschillende woonplaatsen. Wij regelen vervoer op de eerste cursusdag vanaf Almere (09:00u vertrek Texaco Tussen de Vaarten) en regelen beide dagen vervoer van en naar het CBR in Leusden met als opstapplaatsen Naarden, Almere en Lelystad!

ANWB Theoriecursus Auto

ANWB theoriecursus Auto   Dag 1, zaterdag, 18 feb. van 09:30u – 16:30uDag 2, donderdag 21 feb. van 09:30 – 12:15uEx. vanaf 13:20u Leusden Let op: Je mag al examen doen als je 16 jaar bent (zie onze 2toDrive pagina)!De uitslag is anderhalf jaar geldig!!!  Cursuslocatie: ANWB Rijopleiding KEMP, Artemisweg 220, 8239 DE Lelystad Deze cursus is gecombineerd voor leerlingen uit verschillende woonplaatsen. Wij regelen vervoer op de eerste cursusdag vanaf Almere (09:00u vertrek Texaco Tussen de Vaarten) en regelen beide dagen vervoer van en naar het CBR in Leusden met als opstapplaatsen Naarden, Almere en Lelystad!

Bromfietscursus (AM) (ook scooter)

Bromfietscursus (AM) Theorie opleiding van 09:30u – 16:30u Het examen kan direct na de cursusdag afgelegd worden bij een leeftijd van 15½ jaar bijvoorbeeld in Amsterdam, Leusden, Utrecht of Zwolle. Let op: Je mag dit examen al doen met 15½ jaar! De cursus volgen mag al eerder!!! Cursuslocatie: Artemisweg 220, 8239 DE Lelystad (Bedrijventerrein Flevopoort).Vervoer vanuit Almere (09:00u vertrek) is mogelijk! Vraag ook naar vervoer op de examendag. Wij rijden regelmatig met onze touringcar van Lelystad naar Leusden zodat jij hier ook gebruik van kunt maken.

Nascholing, Digitale Tachograaf

Cursus Digitale Tachograaf en boordcomputers (inclusief update rij- en rusttijden) Doelstelling: De cursus is bedoeld voor zowel chauffeurs als wagenparkbeheerders van transportbedrijven, touringcar- en openbaar vervoerbedrijven, zoals ondernemers, planners en administratief medewerkers die de ritgegevens vanuit de chauffeurspas en tachograaf verwerken in de bedrijfsadministratie. Deelnemers leren de digitale tachograaf te bedienen en de bestuurderskaart te gebruiken. Ze kennen de verplichtingen van de chauffeur ten aanzien van rit-registraties. Programma Belang voor chauffeur en ondernemer Wetgeving digitale tachograaf Bediening digitale tachograaf Uitlezen digitale tachograaf Verplichtingen voor de chauffeur Meevoerverplichtingen Rijden met mechanische en digitale tachografen Arbeidstijdenwet, Arbeidstijdenbesluit en Arbeidstijdenbesluit vervoer Update van nieuwe rijtijden, pauzes en rusttijden Toelichting op weg- en bedrijfscontroles Bezwaar- en beroepsmogelijkheden Cursusduur1 dag Waarde nascholing7 uur (theorie) CursuslocatieDeze opleiding verzorgen wij vanuit ons opleidingscentrum aan de Artemisweg 220 (Bedrijventerrein Flevopoort) te Lelystad. Voor groepen is een speciaal in-company traject beschikbaar dat op elke gewenste plaats in Nederland uitvoerbaar is.

Nascholing, Digitale Tachograaf

Cursus Digitale Tachograaf en boordcomputers (inclusief update rij- en rusttijden)  Doelstelling: De cursus is bedoeld voor zowel chauffeurs als wagenparkbeheerders van transportbedrijven, touringcar- en openbaar vervoerbedrijven, zoals ondernemers, planners en administratief medewerkers die de ritgegevens vanuit de chauffeurspas en tachograaf verwerken in de bedrijfsadministratie. Deelnemers leren de digitale tachograaf te bedienen en de bestuurderskaart te gebruiken. Ze kennen de verplichtingen van de chauffeur ten aanzien van rit-registraties. Programma•             Belang voor chauffeur en ondernemer•             Wetgeving digitale tachograaf•             Bediening digitale tachograaf•             Uitlezen digitale tachograaf•             Verplichtingen voor de chauffeur•             Meevoerverplichtingen•             Rijden met mechanische en digitale tachografen•             Arbeidstijdenwet, Arbeidstijdenbesluit en Arbeidstijdenbesluit vervoer•             Update van nieuwe rijtijden, pauzes en rusttijden•             Toelichting op weg- en bedrijfscontroles•             Bezwaar- en beroepsmogelijkheden Cursusduur1 dag Waarde nascholing7 uur (theorie) CursuslocatieDeze opleiding verzorgen wij vanuit ons opleidingscentrum aan de Artemisweg 220 (Bedrijventerrein Flevopoort) te Lelystad. Voor groepen is een speciaal in-company traject beschikbaar dat op elke gewenste plaats in Nederland uitvoerbaar is.

Nascholing, Lading Zekeren

Cursus Lading Zekeren Inleiding:Het vastzetten van de lading is van groot belang voor het veilig transporteren van goederen. Als vervoerder is het van groot belang dat verantwoord geladen wordt zodat de lading niet gaat schuiven en er veilig en schadevrij vervoerd kan worden. Daarnaast wordt hier door de overheden, met name in Duitsland, steeds scherper op toegezien wanneer de lading niet goed vastgezet is. Veel ongevallen met vrachtauto’s ontstaan direct of indirect door de invloed van de belading op het rijgedrag. De manier van beladen heeft invloed op de stabiliteit van het voertuig en de rijkarakteristiek.