Veelgestelde vragen scooter rijbewijs (AM)

Hieronder beantwoorden we de meest gestelde vragen over het scooter rijbewijs (AM). Om op een brommer, scooter, snorfiets, speed pedelec of brommobiel te mogen rijden is een AM rijbewijs verplicht.

Wat is een AM rijbewijs?

Een AM rijbewijs heb je nodig wanneer je met een brommer, scooter, snorfiets, speed pedelec of brommobiel wilt rijden. Een AM rijbewijs heet officieel een bromfietsrijbewijs, maar men noemt deze ook wel een brommer- of scooter rijbewijs. De AM rijopleiding bestaat uit het behalen van je theorie-examen en het doen van praktijkexamen.

Hoe oud moet ik zijn om mijn scooter rijbewijs te mogen halen?

Voordat je echt de weg op mag om te oefenen met rijden op een scooter, moet je je theorie-examen hebben behaald. Je mag je theorie-examen afleggen op het moment dat je 15,5 jaar oud bent. Vanaf 16 jaar mag je beginnen met het volgen van scooter rijlessen.

Kan ik bij KEMP een theoriecursus voor het scooter rijbewijs volgen?

Ja, we bieden één keer per maand een scooter rijbewijs (AM) theoriecursus aan. Meestal geven we de cursus op zaterdagen van 9.30 uur tot 17.00 uur. In de schoolvakanties kan het zijn dat we de cursus verplaatsen naar een doordeweekse dag. Op deze manier hoef je niet zelf de boeken in te duiken! Het examen volgt enkele dagen later bij het CBR. Voor cursisten uit Almere bieden we een gratis haal- en brengservice aan.

Locatie theoriecursus:

KEMP Rijopleidingen
Artemisweg 220
8239 DE Lelystad
T: 0320 218 080

Verzamelpunt cursisten uit Almere:
Texaco tankstation en Truckwash
Koningsbeltweg 1
1329 AA Almere

Op de pagina: het theorie examen voor bromfietsrijbewijs vind je meer informatie over het volgen van een theoriecursus bij KEMP.

Hoeveel kost een theoriecursus bij KEMP?

Het theoriepakket, inclusief leerboek, cursusdag en het theorie-examen, kost € 139,-.

Wat kan ik verwachten tijdens mijn theorie-examen?

Het theorie-examen maak je op een van de locaties van het CBR. Het examen bestaat uit 50 vragen. Deze vragen gaan over verkeersregels en verkeersinzicht. Om te slagen moet je minimaal 44 vragen goed beantwoorden. Je hebt 30 minuten de tijd.

Hoe lang is mijn scooter theorie geldig?

Je behaalde theorie-examen is 1,5 jaar geldig. Binnen die periode moet je ook je praktijkexamen halen voor het rijden met een scooter.

Ik heb mijn theorie-examen gehaald, maar hij is niet meer geldig, wat nu?

Na 1,5 jaar is je behaalde theorie-examen niet meer geldig en moet je opnieuw examen doen voordat je mag beginnen aan scooter rijlessen.

Hoeveel praktijklessen heb ik nodig om mijn scooter rijbewijs te halen?

De AM rijopleiding is een relatief korte rijopleiding. We bieden in ons praktijkpakket 4 uur les aan. Je kunt ervoor kiezen om een dagcursus van 4 uur te doen. Mocht je dit niet prettig vinden, dan kunnen we je uren opdelen in meerdere lessen. Als je meer lessen nodig hebt, dan plannen we samen met jou de benodigde praktijklessen in.

Op de pagina: praktijklessen bromfietsrijbewijs vind je meer informatie over het volgen van praktijklessen bij KEMP.

Hoeveel kosten de praktijklessen voor een scooter rijbewijs bij KEMP?

De kosten voor het halen van je scooter rijbewijs hangen af van het aantal praktijklessen dat je nodig hebt. In onderstaand schema zijn de huidige prijzen te vinden.

Praktijkpakket standaard, Am2

4u les incl. praktijkexamen:
3½u groepsles en ½u privéles direct voor examen of dagcursus

€ 330,00

Proefles individueel 60 minuten

€ 35,00

Losse groepsles 60 minuten

(openbare weg)

€ 43,25

Praktijkexamen Am2

In hetzelfde gebied als waar je les hebt gekregen

€ 199,00

Kan ik bij rijschool KEMP in termijnen betalen?

Ja, bij rijschool KEMP is het mogelijk in termijnen te betalen. Neem voor meer informatie contact met ons op door het contactformulier in te vullen.

Ik heb al een autorijbewijs (rijbewijs B) moet ik dan nog mijn AM rijbewijs halen?

Als je in bezit bent van een autorijbewijs (rijbewijs B) of een motorrijbewijs (rijbewijs A) krijg je automatisch het AM rijbewijs toegekend. Je hoeft dan dus geen aparte rijlessen te volgen of een examen af te leggen voor het AM rijbewijs.

Hoe lang is mijn scooter rijbewijs geldig?

Na het behalen van je praktijkexamen kun je eindelijk je pasje aanvragen bij de gemeente waar je staat ingeschreven. Het rijbewijs is 10 jaar geldig. Na 10 jaar vraag je via de gemeente weer een nieuw pasje aan. Opnieuw een theorie- of praktijkexamen doen is niet nodig.

Wat moet je bij je hebben op een scooter?

Heb je je rijbewijs opgehaald bij de gemeente? Gefeliciteerd! Als je de weg opgaat met je scooter, brommer, snorfiets, speed pedelec of brommobiel, is het van belang het onderstaande bij je te hebben:

  • Je (AM) rijbewijs
  • Een kentekenbewijs
  • Een verzekeringsbewijs
  • Een goedgekeurde helm

Mocht je een van deze zaken niet bij je hebben, dan riskeer je de kans op een boete.

Hoe kan ik me aanmelden voor een scooter theoriecursus of praktijklessen?

Je kunt je voor een proefles, de theoriecursus, examens en praktijklessen onder andere aanmelden via het aanmeldformulier. Heb je nog vragen? Of wil je meer informatie over KEMP of onze rijlessen? Neem dan contact met ons op via info@kemp.eu of bel een van onze vestigingen.

Individueel Stappenplan

Individueel Stappenplan

Gespreid betalen

Gespreid betalen

Tevredenheidsgarantie

Tevredenheidsgarantie