Dé rijschool in Lelystad, Almere, Hilversum, Zwolle en omgeving

Scooterrijbewijs

Als je zestien jaar bent kun je het scooter rijbewijs halen. Ondanks dat de leeftijd voor het halen van het autorijbewijs is verlaagd naar zeventien jaar, is de scooter nog steeds enorm populair onder jongeren. De scooter blijft een snelle manier om je van A naar B te verplaatsen. Ook in Lelystad, Dronten, Zwolle, Hilversum, Almere en omgeving hebben vele jongeren al hun scooterrijbewijs bij KEMP Rijopleidingen gehaald.

Ik wil mijn scooterrijbewijs halen Veelgestelde vragen over scooter, brom- & snorfiets

Voor meer informatie over het halen van je scooter rijbewijs kun je contact opnemen met KEMP Almere via 036-5384442, KEMP Hilversum via 035 303 0903 of KEMP Lelystad via 0320-218080.

TheorieCursuslocatiePraktijkPrijzenScooter + GRATIS praktijkopleiding

Waar kan ik mijn scooter rijbewijs halen?

Bij KEMP Rijopleidingen kun je het scooter rijbewijs halen in Lelystad, Almere, Hilversum, Dronten en omgeving. De opleiding voor het scooter rijbewijs is van korte duur. Je hoeft veelal maar twee keer naar de rijschool in Lelystad te komen. Daardoor is het eenvoudig om je scooterrijbewijs bij Kemp te halen als je in Lelystad, Dronten of Almere woont.

Theorieles en -examen

Voordat je je scooterrijbewijs kunt halen, moet je het theorie- en praktijkexamen met succes afleggen. Als je vijftien en half jaar oud bent, mag je theorie-examen doen voor je scooter rijbewijs. Bij KEMP kun je theorielessen volgen voorafgaand aan het examen. Deze lessen helpen je om het theorie-examen te behalen. De theorielessen vinden plaats op de locatie van onze rijschool in Lelystad, dit is aan de Artemisweg 220 in Lelystad. Als je in Almere woont en je wilt theorielessen volgen, kun je ervoor kiezen om gratis opgehaald te worden. De ophaallocatie in Almere voor het scooter rijbewijs verschilt van de ophaallocatie voor het autorijbewijs in Almere. De locatie waar wij cursisten ophalen voor de theorielessen van het scooter rijbewijs is namelijk bij het Texaco tankstation en de Truckwash. Dit is aan de Koningsbeltweg 1 in Almere. Lees hier meer over de cursuslocatie voor de theorielessen van het scooter rijbewijs.

Het theorie-examen voor het scooterrijbewijs doe je over het algemeen (i.v.m. beschikbaarheid) een aantal dagen nadat je theorieles hebt gevolgd. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om theorie-examen te doen in Leusden, Amsterdam, Utrecht of Zwolle. Hier dien je met eigen vervoer te komen. Meer informatie over de prijzen van de theorieles voor het scooter rijbewijs.

Praktijkles en –examen

Praktijklessen voor je scooter rijbewijs volg je in dezelfde plaats als je praktijkexamen. Hoewel je wel twee keer naar de rijschool in Lelystad dient te komen, volg je de scooter rijles dus in je woonplaats. Praktijklessen doe je op de scooter, waarbij je wordt gevolgd door één van de instructeurs van KEMP Rijopleidingen. Zij volgen jou ook op de scooter, zodat je goed wordt begeleid in het verkeer. Gemiddeld heb je zo’n vier tot zes uur praktijkles nodig voordat je examen mag doen. Als je de praktijklessen met succes hebt afgelegd kun je examen aanvragen voor het scooter rijbewijs. Wij adviseren om dit pas te doen als je het theorie-examen behaald hebt. Meer informatie over de praktijklessen voor het scooter rijbewijs.

Veilig rijden op je scooter

Scooters zijn nog steeds een populair vervoersmiddel onder jongeren. Ze maken weliswaar een klein deel uit van alle weggebruikers, maar scooterrijders zijn wel bij ongeveer tien procent van alle verkeersongelukken betrokken. Neem voorzorgsmaatregelen: draag een helm en onderschat andere verkeersdeelnemers niet als je op je scooter deelneemt aan het verkeer.

Ben je zeventien jaar oud en geïnteresseerd in de autorijlessen van KEMP in Almere of Lelystad? Bekijk dan de pagina over autorijlessen in Almere of de pagina over autorijles in Lelystad.

Actie

Training tegen stress voor rijexamen?

Dat doe je bij KEMP Rijopleidingen!

Om examenkandidaten beter om te leren gaan met spanning vóór en tijdens het rijexamen geven we elke maand de ExamenSpanningReductieTraining.

Lees meer

Individueel Stappenplan

Individueel Stappenplan

Gespreid betalen

Gespreid betalen

Tevredenheidsgarantie

Tevredenheidsgarantie