Dé rijschool in Lelystad, Almere, Hilversum, Zwolle en omgeving

KEMP Rijopleidingen Lelystad

Rijlessen bij KEMP Lelystad

Rijopleidingen en beroepsopleidingen volgen doe je bij KEMP Rijopleidingen, de grootste rijschool van Flevoland. Al sinds 1989 verzorgen wij opleidingen op maat voor verschillende rijbewijzen.

Naast autorijlessen - onder de vlag van ANWB Rijopleiding - biedt KEMP Rijopleidingen aan voor onder meer motor, scooter, vrachtauto, aanhangwagen, autobus, taxi, nascholing en voor vaarbewijs 1 en 2. Door ons ruime aanbod weten cursisten ons steeds beter te vinden.

 • Grootste rijschool van Flevoland
 • Kwalitatief hoogstaande rijopleidingen
 • Ervaren rijinstructeurs
 • Hoog slagingspercentage
 • Scherpe prijs

Meld je direct aan voor een proefles

Wil je meer informatie over de opleidingen die KEMP Rijopleidingen aanbiedt? Neem dan contact op door te bellen met 0320 218 080 of vul ons contactformulierin. Wij voorzien je graag van meer informatie.

KEMP Rijopleidingen

Artemisweg 220
8239 DE Lelystad
Tel: 0320 218 080

Het diverse aanbod van rijschool KEMP Rijopleidingen

KEMP startte in 1989 als autorijschool met één lesauto. Met de jaren werd het aanbod steeds verder uitgebreid, waardoor KEMP Rijopleidingen inmiddels is uitgegroeid tot de grootste rijschool van Flevoland. Behalve autorijlessen verzorgt KEMP ook opleidingen voor onder meer het motorrijbewijs, aanhanger rijbewijs, bromfietsrijbewijs, vaarbewijs en vrachtwagenrijbewijs en nascholing voor beroepschauffeurs. KEMP heeft rijscholen op verschillende locaties in Nederland, namelijk: AlmereLelystadHilversumZwolle en Harderwijk.

ANWB Rijopleiding KEMP Lelystad

Voor een scherpe prijs biedt KEMP je onder de vlag van de ANWB de beste voorbereiding op je rijexamen voor rijbewijs B. Bij ons kun je zowel theorie- als praktijklessen volgen. Ben je ouder dan 16.5 jaar? Dan kun je direct bij ons beginnen!

Je krijgt bij ANWB Rijopleiding KEMP een vaste rijinstructeur die je ophaalt waar en wanneer je wilt en je volgt in je eigen tempo rijlessen, tot je klaar bent voor het praktijkexamen. Je hebt ook de mogelijkheid tot het volgen van een 10daagse cursus, waarin je in tien dagen wordt voorbereid op het examen.

Omdat wij geloven in onze rijinstructeurs krijg je bij ANWB Rijopleiding KEMP een ANWB examengarantie. Dit betekent dat als je niet slaagt tijdens je eerste praktijkexamen, wij je eerste herexamen betalen.

Autorijlessen volgen bij ANWB Rijopleiding KEMP:

 • Lessen in je eigen tempo
 • De beste rijinstructeurs
 • Mogelijkheid om een 10daagse cursus te doen
 • ANWB-examengarantie

Ik wil mijn autorijbewijs halen

Wil je meer informatie over ANWB Rijopleiding KEMP? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0320 218 080 of vul ons contactformulier in.

Hoe vind je een goede rijschool? Waar moet je op letten?

In 2 minuten leggen wij uit waar we voor staan.

Bekijk de video

Geplaatst door ANWB Rijopleiding Limburgop donderdag 7 januari 2016

"Zeer prettig, vriendelijke en meedenkende eigenaar en prima instructeurs, een aanrader!"

- (Alex uit Lelystad)

Team rijinstructeurs Lelystad

Het team van ANWB Rijopleiding KEMP voor de regio Lelystad bestaat uit 13 bedreven en ervaren rijinstructeurs. Als je bij ons lest, krijg je een vaste instructeur die het beste bij jou past. Hij of zij haalt je op waar en wanneer je wilt en stelt een persoonlijk lesplan op om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het praktijkexamen.

Team KEMP Rijopleidingen Lelystad

Team Lelystad, v.l.n.r.: Henk van Abbema, Erik Kemp, Shira de Koning, Ciska Kemp, Dick Fleury, Perry van der Loos, Huib Schotman, Aart-Jan Wallet, Marieke Thomas, Stefan Kool, Inge van der Loos, Silvana Voorendt en Martin Gaasenbeek.

Slagingspercentage rijscholen

Check hier hoe onze rijschool presteert t.o.v. andere rijscholen in Lelystad. Gemiddeld scoren deze rijscholen een slagingspercentage van 40%.

Onze rijschoolgegevens

Tarieven autorijlessen

De tarieven voor het volgen van autorijlessen bij ANWB Rijopleiding KEMP verschillen per programma. Als je bij ons gaat lessen is de proefles gratis (anders kost deze € 35,00). De tarieven zijn vanaf € 47,00 per uur als je een pakket koopt, losse rijlessen van 60 minuten kosten € 53,50 (€ 58,50 voor een rijles met een auto met automaat).

Lessen in je eigen tempo

Autorijlessen volg je bij ANWB Rijopleiding KEMP in je eigen tempo. Tijdens een proefles maken wij een inschatting van de hoeveelheid lessen die je ongeveer nodig zult hebben en welke rijinstructeur jou het beste kan helpen.

Het niveau van de lessen wordt aangepast aan jouw ontwikkeling als bestuurder. Je krijgt dus een rijopleiding die precies op jou is afgestemd. Wij bieden ook een 10daagse snelcursus aan waarin je in tien dagen de rijopleiding doorloopt.

ANWB examengarantie

Omdat wij vertrouwen hebben in onze rijinstructeurs, krijg je bij ons een ANWB examengarantie. Dit betekent dat als je de eerste keer niet slaagt voor je praktijkexamen, ANWB Rijopleiding KEMP de kosten op zich neemt voor je (eerste) herexamen. Hierdoor bespaar je € 249,00 als je de eerste keer niet slaagt.

Ik wil mijn autorijbewijs halen

Meer informatie over autorijlessen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0320 218 080 of vul het contactformulier in. Wij helpen je graag.

Motorrijles Rijschool KEMP

Motorrijbewijs

Rijschool KEMP verzorgt al meer dan 25 jaar motorrijlessen. Onze KNMV gediplomeerde motorrijinstructeurs hebben al meer dan 3.000 motorrijders aan een motorrijbewijs geholpen. Voor zowel theorie- als praktijklessen kun je terecht bij KEMP Rijopleidingen.

Theorielessen kun je met een zelfstudiepakket volgen of online via E-learning. De praktijkopleiding begint op ons eigen oefenterrein, waar je de bijzondere verrichtingen leert uit te voeren en waar ook het Avb examen (voertuigbeheersing) afgelegd wordt.

Wanneer je de bijzondere verrichtingen beheerst, kun je starten met de praktijklessen op de openbare weg. Het opstappunt voor de praktijklessen is bij de hoofdvestiging, Artemisweg 220 in Lelystad waar tevens het oefenterrein ligt.

Motor overzichtspagina

Scooter

Bij KEMP Rijopleidingen kun je je inschrijven voor je theorie-examen, een opleiding inclusief theorie-examen of voor een compleet theoriepakket bromfietsrijbewijs inclusief lesmateriaal.

Als je geen rijbewijs hebt moet je het theorie-examen en praktijkexamen AM succesvol afleggen om een scooter of een bromfiets te mogen besturen. Het theorie-examen spitst zich toe op vragen die te maken hebben met de toegestane maximum snelheid, verkeersregels voor het voertuig en gedragsregels. Theorie kun je leren via E-learning of door een theoriecursus in Lelystad te volgen.

De praktijkopleiding is vrij kort, je hoeft slechts twee keer naar de rijschool te komen: de opleidingsdag en de examendag. Op de website www.veiligbrommen.nl lees je alles over de praktijklessen en het praktijkexamen bromfietsrijbewijs.

Scooter overzichtspagina

Brommobiel

Brommobielen zie je steeds vaker op de openbare weg, het vervoermiddel is populair, ook onder jongeren. Bij rijschool KEMP kun je voor het brommobiel zowel theorie- als praktijklessen volgen.

In het theoriegedeelte bereiden we je voor op het theorie-examen voor brommobiel rijbewijs (AM-rijbewijs). De nadruk ligt in het theoriegedeelte vooral op vragen die te maken hebben met de toegestane maximale snelheid, gedragsregels en verkeersregels.

Als je het theorie-examen hebt gehaald mag je beginnen aan de praktijklessen. Tijdens het praktijkexamen moet je zes oefeningen verrichten op een afgesloten terrein. Om te slagen voor het examen moeten vijf van de zes oefeningen voldoende worden uitgevoerd.

Brommobiel overzichtspagina

KEMP aanhanger

Aanhangwagen (Rijbewijs BE)

Naast autorijlessen voor het rijbewijs B, verzorgt rijschool KEMP ook opleidingen voor het rijbewijs BE. Wanneer u in het bezit van een rijbewijs B, kunt u direct beginnen met de opleiding; u hoeft geen theorie-examen af te leggen.

U kunt kiezen uit verschillende opleidingstrajecten. Veruit de meest populaire keuze is de dagcursus rijbewijs, waarin u in één dag de opleiding doorloopt. In de dagcursus rijdt u ca. zes uur met aanhangwagen; een lunch en twee pauzes zijn ook opgenomen in deze eendaagse cursus.

Rijbewijs BE overzichtspagina

Vaarbewijs 1 en Vaarbewijs 2

Wanneer u te water wilt, kunt u de hiervoor benodigde vaarbewijzen behalen bij rijschool KEMP. Wij bieden opleidingen aan voor het Klein Vaarbewijs 1 en het Klein Vaarbewijs 2.

Als u het water op wilt met waterscooters, jetski’s of rubber- of motorboten die sneller kunnen dan 20 km/u dient u te beschikken over een vaarbewijs. Het vaarbewijs is tevens verplicht voor schepen die langer zijn dan 15 meter.

Vaarbewijs overzichtspagina

Taxi-opleidingen

Sinds de verplichtstelling van het taxi-examen in 2004 verzorgt rijschool KEMP rijopleidingen voor nieuwe taxichauffeurs.

Het taxi-examen is verplicht wanneer u na 1 juli 2001 taxichauffeurs bent geworden en uw Boardcomputerkaart (BCT) geldig is tot binnen de periode van 1 januari 2006 tot 1 juli 2009.

Wanneer u voor 1 juli 2001 een goedgekeurd certificaat behaald heeft, hoeft u het taxi-examen niet alsnog af te leggen.

Het taxi-examen spitst zich toe op rijvaardigheid, sociale vaardigheden (klantgerichtheid) en, tijdens het examen, stratenkennis. Verder worden chauffeurs getoetst op:

 • Gedrag bij verkeersongevallen
 • Verhelpen van storingen
 • Professioneel rijgedrag

Taxi overzichtspagina

Vrachtauto (rijbewijs C en C1)

Rijschool KEMP biedt diverse opleidingen aan voor de vrachtauto, waaronder rijbewijs categorie C en C1. Rijbewijs C1 heeft u nodig wanneer u motorrijtuigen met een maximummassa van meer dan 3.500 kg wilt besturen, rijbewijs C1 voor motorrijtuigen van 3.500 tot 7.500 kg.

Vrachtauto (rijbewijs CE en C1E)

KEMP Rijopleidingen biedt naast C en C1 opleidingen ook CE en C1E opleidingen aan. U heeft een CE of C1E-rijbewijs nodig als u een aanhanger of oplegger van meer dan 750 kg wilt koppelen aan een vrachtauto.

Voor deze opleidingen maakt KEMP Rijopleidingen gebruik van een DAF XF105 met wipkar als trekkend materieel. Het examen wordt tijdens de opleiding in overleg met de instructeur aangevraagd zodra u op het juiste niveau bent.

Vrachtauto overzichtspagina

Touringcar en kleine bussen

Touringcar/kleinere bussen (rijbewijs D en D1)

Rijbewijs D en D1 kunt u eveneens bij KEMP Rijopleidingen behalen. Een rijbewijs D is nodig voor het besturen van een bus met meer dan acht personen (bestuurder niet meegerekend). Rijbewijs D1 is nodig voor personenvervoer tot en met 16 personen.

Voor de opleidingen tot rijbewijs D en D1 maken wij gebruik van een Mercedes-Benz Sprinter voor zestien personen. Het rijexamen wordt in overleg met de instructeur aangevraagd zodra u op het juiste niveau bent.

Touringcar / kleinere bussen overzichtspagina

Nascholing (Behouden code 95)

Om beroepschauffeur te blijven dient u iedere vijf jaar minimaal 35 uur nascholing te volgen, waarvan één dag (7 uur) praktijktraining. Als u niet voldoet aan deze nascholingsplicht, mag u uw vak niet langer uitvoeren.

Rijschool KEMP biedt CCV gecertificeerde nascholing in verschillende vormen aan zodat u als beroepschauffeur kunt voldoen aan de verplichte nascholing.

Nascholing geldt voor bus- en touringcarchauffeurs sinds september 2008, voor vrachtautochauffeurs sinds maart 2009. Buschauffeurs dienen (uiterlijk) voor september 2015 de volledige nascholing hebben gevolgd, vrachtautochauffeurs voor september 2016.

Bij nascholing ligt de focus vooral op zaken die een bijdrage leveren aan een veilige deelname aan het verkeer en brandstofbesparing.

Omdat KEMP Rijopleidingen nascholing aanbiedt met E-Learning, kunt u als chauffeur meer dan de helft van de 35 uur achter de computer uitvoeren. Klassikale bijscholing is bij Rijschool Kemp beperkt tot 3.5 uur per dag.

KEMP Rijopleidingen kan u bovendien helpen bij de administratie van uw nascholingstraject. Wij melden u voorafgaand aan de nascholing aan in het CCV-systeem en registreren na afronding van de cursus dat u gedurende de gehele cursus aanwezig bent geweest. U heeft zich dus geen zorgen te maken over het niet tijdig voldoen aan de eisen die worden gesteld aan nascholing.

Nascholing overzichtspagina

WRM (instructeursopleiding B voor autorij-instructeurs)

Iedereen die rijinstructeur wil worden, dient de beroepsopleiding autorij-instructeur af te ronden om het WRM-certificaat te behalen. KEMP Rijopleidingen beidt deze opleiding aan voor iedereen die in het bezit is van een geldig rijbewijs B. Gemiddeld duurt een opleidingstraject tot autorijinstructeur acht tot twaalf maanden.

Volgens nieuwe regelgeving bent u als rijinstructeur verplicht om uw WRM-certificaat geldig te houden door bijscholing. KEMP Rijopleidingen biedt hiervoor de cursus Bijscholing aan.

WRM overzichtspagina

Contact KEMP Rijopleidingen Lelystad

Wilt u meer weten over onze rijopleidingen of u aanmelden voor een proefles? Neem dan contact met ons op door te bellen met 0320 218 080 of vul het onderstaande contactformulier in.

Volledige naam*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Geboortedatum*
Adres*
Postcode*
Woonplaats*
Voor welke opleiding wil je je aanmelden?
Opleiding*
Opmerkingen

Niet leesbaar? Verander tekst

We wijzen je op ons Privacy- en cookieverklaring.

Actie

Training tegen stress voor rijexamen?

Dat doe je bij KEMP Rijopleidingen!

Om examenkandidaten beter om te leren gaan met spanning vóór en tijdens het rijexamen geven we elke maand de ExamenSpanningReductieTraining.

Lees meer

Individueel Stappenplan

Individueel Stappenplan

Gespreid betalen

Gespreid betalen

Tevredenheidsgarantie

Tevredenheidsgarantie