Dé rijschool in Lelystad, Almere, Hilversum, Zwolle en omgeving

KEMP rijschool Almere

Grootste autorijschool in Almere en omgeving

Rijopleidingen en beroepsopleidingen volgen doe je bij KEMP Rijopleidingen in Almere. KEMP Rijopleidingen is de  grootste autorijschool van Flevoland: al sinds 1989 verzorgen wij opleidingen op maat voor verschillende rijbewijzen.

Naast autorijlessen - onder de vlag van ANWB Rijopleiding - biedt KEMP Rijopleidingen aan voor onder meer motor, scooter, vrachtauto, aanhangwagen, autobus, taxi, nascholing en voor vaarbewijs 1 en 2. Door ons ruime aanbod weten cursisten ons steeds beter te vinden.

 • Grootste autorijschool in Almere e.o.
 • Kwalitatief hoogstaande rijopleidingen
 • Ervaren rijinstructeurs
 • Hoog slagingspercentage
 • KEMP wordt beoordeeld met een 8,6 op klantenvertellen.nl

Meld je direct aan voor een proefles

Wil je meer informatie over het aanbod van KEMP Rijopleidingen? Neem dan contact op door te bellen met 036 538 4442of vul het contactformulier in. Wij voorzien je graag van meer informatie.

KEMP Almere (alleen opstaplocatie voor motor)

Markerkant 15-18
1314 AX Almere
Tel: 036 538 4442

Divers aanbod rijopleidingen

KEMP Rijopleidingen werd in 1989 opgericht door Erik Kemp. Kemp startte als autorijschool met één lesauto. In de loop der tijd vergrootte Kemp het aanbod steeds verder. Naast autorijlessen biedt KEMP Rijopleidingen tegenwoordig een scala aan andere opleidingen en cursussen aan en is deze uitgegroeid tot de grootste rijschool van Flevoland.

Bij KEMP Rijopleidingen kun je onder meer je motorrijbewijs, aanhanger rijbewijs, bromfietsrijbewijs, vaarbewijs en vrachtautorijbewijs behalen en de verplichte nascholing voor beroepschauffeurs volgen.

Dé autorijschool voor Almere e.o.

ANWB Rijopleiding KEMP is dé autorijschool om je autorijopleiding bij te volgen. Onder de vlag van de ANWB verzorgt KEMP rijopleidingen op maat voor een scherpe prijs.

ANWB Rijopleiding KEMP biedt zowel theorie- als praktijklessen aan. Ons team rijinstructeurs voor de regio Almere helpt je, in je eigen tempo, tot in de puntjes voor te bereiden op je rijexamen.

 • Rijlessen volgen in je eigen tempo
 • De beste rijinstructeurs
 • Mogelijkheid om een 10daagse spoedcursus te doen
 • ANWB-examengarantie

Ik wil mijn autorijbewijs halen

Bij ANWB Rijopleiding KEMP krijg je een vaste rijinstructeur die je ophaalt waar je wil in Almere. Op basis van je niveau als bestuurder maken we een inschatting van het aantal lessen dat je nodig hebt en wordt een individueel lesplan opgesteld.

Je krijgt bij ANWB Rijopleiding KEMP dus een opleiding op maat die helemaal op jou is afgestemd. Wij bieden je ook de mogelijkheid om een snelcursus te volgen waarin je in 10 dagen wordt voorbereid op het praktijkexamen.

KEMP rijschool Almere

 • Mandy uit Lelystad
  “Heb C en BE gedaan en heb zeer goede ervaringen met deze rijschool. de sfeer is zeer ontspannen en de rijlessen zeer goed”

  Mandy uit Lelystad

 • Frits uit Lelystad
  “Super goed geholpen, instructeurs vriendelijk, doen goed hun werk, mijn rijbewijs C met alles erop en eraan in 1 keer gehaald!”

  Frits uit Lelystad

 • Laurens uit Lelystad
  “Prima rijschool met goede medewerkers in de gehele lijn. Kwaliteit staat hier hoog in het vaandel.”

  Laurens uit Lelystad

Hoe vind je een goede rijschool? Waar moet je op letten?

In 2 minuten leggen wij uit waar we voor staan.

Bekijk de video

Team ANWB Rijopleiding KEMP Almere, Gooi en Vechtstreek

Het team dat verantwoordelijk is voor de regio Almere bestaat uit 17 enthousiaste en ervaren rijinstructeurs. Je krijgt een vaste instructeur die je ophaalt op een locatie die je zelf bepaalt en die een persoonlijk plan opstelt om je zo goed mogelijk voor te bereiden op je rijexamen.

Team Almere, v.l.n.r. Jeffrey Schirrmann, Dagmar Vermaazen, Goran Tomiæ, Marcel Altena, Alwin Jaspers, Jeffrey Swaab en Willemien Sloot.

Slagingspercentage rijscholen

Check hier hoe onze rijschool presteert t.o.v. andere rijscholen in en rond Almere. Gemiddeld scoren deze rijscholen een slagingspercentage van 43,6%.

Onze rijschoolgegevens

"Zeer prettig ervaren. Goede lessen, prettige instructeurs."

- (Jeroen uit Almere)

Tarieven autorijlessen

De kosten van het volgen van autorijlessen zijn afhankelijk van het programma dat je volgt. Een proefles is gratis, mits je bij ons gaat lessen (anders kost een proefles € 35,00). Wanneer je een pakket koopt, zijn de kosten per uur vanaf € 47,00. Een losse rijles van 60 minuten kost € 53,50 (€ 58,50 voor een rijles met een auto met automaat).

In je eigen tempo rijlessen volgen

Bij ANWB Rijopleiding KEMP volg je in je eigen tempo autorijlessen. In een proefles wordt een inschatting gemaakt van hoeveel lessen je ongeveer nodig zal hebben en welke rijinstructeur jou het beste kan helpen. Het is ook mogelijk om een snelcursus te doen waarin je in 10 dagen wordt voorbereid op het praktijkexamen.

Afrijden

Als je lessen volgt in Almere, dan doe je praktijkexamen in Eemnes of Harderwijk, beide op een klein half uurtje van Almere gelegen. Bij het praktijkexamen zul je een examenroute rijden met onderweg lastige situaties. Om je goed voor te bereiden op het examen zal je rijinstructeur je laten rijden in de regio waar je rijexamen gaat afleggen.

ANWB examengarantie

Wij hebben vertrouwen in onze rijinstructeurs. Mocht het zo zijn dat je niet slaagt voor je rijexamen na het volgen van het aantal lessen dat wij je adviseren, dan betalen wij je 1e herexamen! Zo bespaar jij € 249,00 op je rijexamen wanneer je de eerste keer niet slaagt.

Ik wil mijn autorijbewijs halen

Wil je meer weten over autorijlessen van ANWB Rijopleiding KEMP? Neem dan contact met ons op door te bellen met 036 538 4442 of vul het contactformulier in.

Motorrijbewijs

Rijschool KEMP biedt al ruim 25 jaar motorrijlessen aan en heeft in die tijd meer dan 3.000 motorrijders aan een motorrijbewijs geholpen. Onze instructeurs zijn allemaal KNMV gediplomeerd en bereiden je, op ons eigen oefenterrein en op de weg, goed voor op de examens. Voor het motorrijbewijs verzorgt KEMP zowel theorie- als praktijklessen.

Theorielessen kun je volgen met een zelfstudiepakket of online via E-learning. Als je slaagt voor je bijzondere verrichtingen op ons eigen oefenterrein, kun je starten met de praktijklessen op de openbare weg. Het opstappunt voor de praktijklessen is bij Kawasaki dealer Motorplanet (Markerkant 15-18, 1314 AX in Almere).

KEMP Rijopleidingen voor het behalen van je motorrijbewijs:

 • KNMV gediplomeerde instructeurs
 • Meer dan 25 jaar ervaring
 • Eigen oefenterrein
 • Grootste rijschool van Flevoland
 • Passie voor motorrijden

Motor overzichtspagina

Scooter

Bij KEMP Rijopleidingen kun je je inschrijven voor je theorie-examen, een opleiding inclusief theorie-examen of voor een compleet theoriepakket bromfietsrijbewijs inclusief lesmateriaal.

Als je geen rijbewijs hebt moet je het theorie-examen en praktijkexamen AM succesvol afleggen om een scooter of een bromfiets te mogen besturen. Het theorie-examen spitst zich toe op vragen die te maken hebben met de toegestane maximum snelheid, verkeersregels voor het voertuig en de gedragsregels. Theorie kun je leren via E-learning of door een theoriecursus in Lelystad te volgen.

De praktijkopleiding is vrij kort, je hoeft slechts twee keer naar de rijschool te komen: de opleidingsdag en de examendag. Op de website www.veiligbrommen.nl

Scooter overzichtspagina

Brommobiel

Brommobielen winnen aan populariteit onder jongeren, je ziet ze steeds meer op de openbare weg. Rijschool KEMP biedt zowel praktijk- als theorielessen aan voor het brommobiel.

Het theorie-examen voor brommobiel rijbewijs (AM-rijbewijs) bestaat hoofdzakelijk uit vragen over de toegestane maximale snelheid, verkeersregels en gedragsregels.

Voor het praktijkexamen doe je zes oefeningen waarvan je er uiteindelijk vijf voldoende moet hebben. Om praktijklessen te mogen volgen moet je eerst je theorie behaald hebben.

Brommobiel overzichtspagina

Rijbewijs BE (auto met aanhangwagen)

KEMP Rijopleidingen biedt naast opleidingen voor rijbewijs B ook rijopleidingen aan voor het rijbewijs BE. Als u in het bezit bent van het rijbewijs B, kunt u direct beginnen met het rijbewijs BE; u hoeft geen theorie-examen af te leggen.

Bij KEMP kunt u kiezen uit verschillende opleidingsmogelijkheden. Veruit de populairste keuze is de dagcursus rijbewijs, waarin u in één dag het opleidingstraject doorloopt. Gedurende de dag zult u ca. zes uur met aanhangwagen rijden. Daarnaast zijn een lunch en twee pauzes opgenomen in de dagcursus.

Rijbewijs BE overzichtspagina

Vrachtauto (rijbewijs C en C1)

Rijschool KEMP biedt verschillende opleidingen aan voor de vrachtauto, waaronder rijbewijs categorie C en C1. Rijbewijs C heeft u nodig wanneer u motorrijtuigen met een maximummassa van meer dan 3.500 kg wilt besturen, rijbewijs C1 bij motorrijtuigen van 3.500 tot 7.500 kg.

Vrachtauto (rijbewijs CE en C1E)

Naast C en C1 opleidingen biedt rijschool KEMP ook CE en C1E opleidingen aan voor de vrachtauto. Voor deze opleidingen maken wij gebruik van een DAF XF105 met wipkar.

Voordat u praktijkexamen mag doen, moet u een medische keuring doorstaan. Deze kan worden gedaan bij de rijschool. Wanneer u beschikt over een keuring voor vrachtauto of autobus die niet ouder dan drie jaar is, heeft u genoeg aan een ingevulde Eigen Verklaring.

Het examen wordt tijdens de opleiding in overleg met de instructeur aangevraagd zodra u op het juiste niveau bent.

U kunt er ook voor kiezen een verkorte rijopleiding te volgen. In dit opleidingstraject doet u eerst een intest van twee uur, waarin de instructeur bepaalt hoeveel lessen u nodig heeft om het examen succesvol af te leggen. Vervolgens wordt de opleiding in overleg ingedeeld en het examen aangevraagd.

Vrachtauto overzichtspagina

Touringcar/kleinere bussen (rijbewijs D en D1)

Rijschool KEMP biedt ook opleidingen aan voor het rijbewijs D en D1. Een rijbewijs D is nodig voor het besturen van een bus met meer dan acht personen (bestuurder niet meegerekend). Rijbewijs D1 is nodig voor personenvervoer t/m zestien personen.

U kunt pas praktijkexamen afleggen wanneer u in het bezit bent van vak 1 (verkeer en techniek) en vak 2 (vervoersadministratieve onderwerpen). Beide vakken kennen een geldigheid van twee jaar. Het theorie-examen voor vak 3 en de vakbekwaamheidstoetsen mogen ook na het praktijkexamen worden gedaan.

Touringcar / kleine bussen opleiding

Taxi-opleidingen

KEMP biedt sinds 2004, toen het taxi-examen verplicht werd gesteld, rijopleidingen aan voor nieuwe taxichauffeurs.

Als u voor 1 juli 2001 een goedgekeurd certificaat heeft behaald, dan hoeft u het examen niet alsnog af te leggen. Taxichauffeurs die vanaf 1 juli 2001 taxichauffeur zijn geworden en waarvan de Boardcomputerkaart (BCT) geldig is tot binnen de periode van 1 januari 2006 tot 1 juli 2009, dienen het examen wel af te leggen.

In het taxi-examen wordt met name gefocust op rijvaardigheid, sociale vaardigheden (o.a. klantgerichtheid) en, in het examen, stratenkennis. Tijdens het praktijkexamen worden chauffeurs verder beoordeeld op onder meer de volgende punten:

 • Professioneel rijgedrag
 • Optreden bij verkeersongevallen
 • Oplossen van storingen
 • Afhandeling van ongevallen

Taxi overzichtspagina

Boot (vaarbewijs 1 en 2)

Rijschool KEMP biedt de mogelijkheid tot het behalen van het Klein Vaarbewijs 1 en het Klein Vaarbewijs 2. Het vaarbewijs is verplicht voor waterscooters, jetski’s en rubber- of motorboten die sneller kunnen dan 20 km/u. Het vaarbewijs is ook verplicht voor schepen die langer zijn dan vijftien meter.

Afhankelijk van het vaargebied heeft u Klein Vaarbewijs 1 voor rivieren, kanalen en meren nodig of Klein Vaarbewijs 2 voor alle binnenwateren. Voor de Noordzee geldt geen vaarbewijsplicht, maar wel voor de zeehavens.

Vaarbewijs overzichtspagina

Nascholing (Behouden code 95)

Beroepschauffeurs zijn verplicht iedere vijf jaar minimaal 35 uur (vijf dagen) nascholing te volgen. Bus- en touringcarchauffeurs moeten dit sinds september 2008, vrachtautochauffeurs sinds maart 2009. Buschauffeurs moeten uiterlijk voor september 2015 de volledige nascholing hebben gevolgd, vrachtautochauffeurs hebben tot september 2016 de tijd.

Als u niet voldoet aan de nascholingsplicht, mag u uw vak niet langer uitvoeren. Bij nascholing ligt de focus vooral op zaken die een bijdrage leveren aan een veilige deelname aan het verkeer en brandstofbesparing. Rijschool KEMP heeft diverse programma’s om als beroepschauffeur te voldoen aan de verplichte 35 uur nascholing.

Omdat KEMP Rijopleidingen nascholing aanbiedt met E-Learning, kunt u als chauffeur meer dan de helft van de verplichte 35 uur thuis of onderweg achter de computer uitvoeren. Klassikale bijscholing is bij Rijschool Kemp beperkt tot 3.5 uur per dag.

De administratie van de nascholing kunt u overlaten aan ons. Voorafgaand aan de nascholing melden wij u aan in het CCV-systeem en na afronding van de cursus registreren we dat u de gehele cursus heeft doorlopen. U heeft zich dus geen zorgen te maken over het niet tijdig voldoen aan de eisen die worden gesteld aan de verplichte nascholing.

Nascholing overzichtspagina

WRM (instructeursopleiding B voor autorij-instructeurs)

De beroepsopleiding autorij-instructeurs is een basisopleiding voor iedereen die rijinstructeur wil worden. De gemiddelde duur van een opleidingstraject is acht tot twaalf maanden.

Volgens nieuwe regelgeving bent u als rijinstructeur verplicht om uw WRM-certificaat geldig te houden. Dit kan bij rijschool KEMP met de WRM cursus 'Bijscholing'.

WRM overzichtspagina

Rijschool Almere - Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over het volgen van een rijopleiding in Almere. Voor vragen kun je altijd contact opnemen met KEMP Rijopleidingen: bezoek de contactpagina voor onze contactgegevens.

Welke rijopleidingen kan ik volgen?

Bij KEMP Rijopleidingen in Almere volg je de volgende rijopleidingen: auto, motor, scooter, brommobiel, aanhanger, vrachtauto, touringcar, taxi, vaarbewijs 1 & 2, nascholing, WRM en rijbewijs C1.

Is het mogelijk om een proefles te volgen?

Ja, je kunt een proefles volgen voordat je begint aan de rijopleiding in Almere. Via onze website kun je je eenvoudig aanmelden voor een proefles.

Kan ik lessen in mijn eigen tempo volgen?

Autorijlessen volg je bij ons in je eigen tempo. Tijdens een proefrit maken we een schatting van de aantal lessen die je nodig zal hebben.

Kan ik betalen in termijnen?

Ja, bij KEMP Rijopleidingen is het mogelijk om gespreid je rijopleiding te betalen. Neem contact op voor meer informatie.

Contact KEMP Rijopleidingen Almere

Wilt u meer weten over onze rijopleidingen of u aanmelden voor een proefles? Neem dan contact met ons op door te bellen met 036 538 4442 of vul het onderstaande contactformulier in.

Volledige naam*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Geboortedatum*
Adres*
Postcode*
Woonplaats*
Voor welke opleiding wil je je aanmelden?
Opleiding*
Opmerkingen

Niet leesbaar? Verander tekst

We wijzen je op ons Privacy- en cookieverklaring.

Actie

Training tegen stress voor rijexamen?

Dat doe je bij KEMP Rijopleidingen!

Om examenkandidaten beter om te leren gaan met spanning vóór en tijdens het rijexamen geven we elke maand de ExamenSpanningReductieTraining.

Lees meer

Individueel Stappenplan

Individueel Stappenplan

Gespreid betalen

Gespreid betalen

Tevredenheidsgarantie

Tevredenheidsgarantie