06 290 086 00036 538 44420320 218 080info@kemp.eu

Brommobiel rijbewijs (rijbewijs AM)

Creditcard 'brommobiel rijbewijs'

Het rijbewijs voor brommobiel is tien jaar geldig. Vanaf de afgiftedatum gaat direct het beginners rijbewijs in. De invoering van het brommobiel rijbewijs (rijbewijs AM) moet de verkeersveiligheid vergroten. Van alle verkeersdeelnemers in Nederland lopen jonge bromfietsers het grootste risico op een ongeval.

Geslaagd

Als je bent geslaagd moet je twee keer naar het gemeentehuis. Wanneer je het 'creditcard' rijbewijs brommobiel (rijbewijs AM) bij de gemeente gaat aanvragen hoef je slechts één recente, goedgelijkende kleurenpasfoto die recht van voren is genomen, in te leveren. De pasfoto moet aan dezelfde eisen voldoen als die voor paspoort of identiteitskaart gelden. Daarnaast dien je een geldig identiteitsdocument te tonen en de verschuldigde leges (ca. 38 euro) te voldoen. De tijd tussen het aanvragen en het ophalen van het rijbewijsdocument bedraagt vijf werkdagen.

Spoedprocedure brommobiel rijbewijs

Er bestaat ook een spoedprocedure voor het aanvragen van je brommobiel rijbewijs. Je kunt het document dan na één werkdag afhalen, mits je de aanvraag voor 14.00u indient bij de gemeente. Voor deze procedure worden extra leges in rekening gebracht.