Dé rijschool in Lelystad, Almere, Hilversum, Zwolle en omgeving

Subsidie vrachtauto

Heeft u (of uw werkgever) recht op SOOB-subsidie?

In de sector Transport & Logistiek is de vraag naar goed geschoolde medewerkers altijd actueel. Het is belangrijk dat medewerkers zich kunnen blijven ontwikkelen, zodat zij goed inzetbaar blijven. SOOB stimuleert het volgen van opleidingen door huidige- en toekomstige medewerkers in de bedrijfstak. Dit doet zij door het verstrekken van subsidies voor opleidingen via SOOB Subsidiepunt. Het Sectorinstituut Transport en Logistiek verzorgt de uitvoering van deze activiteiten.

Nieuw: subsidie Rijopleidingen voor zij-instromers  

Wilt u nieuw personeel opleiden? SOOB draagt bij in de opleidingskosten voor maar liefst 80% op alle onderdelen van de rijopleiding tot een maximale duur en uurprijs. Voorwaarde is o.a. dat er sprake moet zijn van een baangarantie van minstens één jaar. Deze subsidiemogelijkheid is nieuw in 2016! De bestaande subsidieregeling voor rijopleidingen voor medewerkers die al bij u in dienst zijn blijft gehandhaafd. SOOB vergoedt in dit geval 35% van de opleidingskosten op alle onderdelen van de rijopleiding.

Subsidie voor branchekwalificerende opleidingen 

Wilt u medewerkers opleiden voor een branche-kwalificerend certificaat of diploma? Ook dan kunt u bij SOOB Subsidiepunt terecht. De keuze uit opleidingen is breed en varieert van opleidingen voor chauffeurs en logistiek personeel tot opleidingen voor het middenkader.

Subsidie voor de verplichte nascholing van uw medewerkers (code 95)  

Elke beroepschauffeur dient in vijf jaar tijd te voldoen aan de eis van 35 uur nascholing, waarvan tenminste één praktijkdag. SOOB vindt het belangrijk dat chauffeurs op tijd de code 95 op het rijbewijs hebben staan. Om dit te ondersteunen, is er per chauffeur, per kalenderjaar € 100,- subsidie voor praktijktrainingen voor de verplichte nascholing beschikbaar.

Gecertificeerde opleiders en exameninstellingen

KEMP Rijopleidingen is gecertificeerd opleider Transport & Logistiek en staat voor u klaar om de opleidingen met u te plannen en uit te voeren. Voor alle branchekwalificerende opleidingen die worden afgesloten met een officieel en onafhankelijk examen, geldt dat dit examen alleen mag worden afgenomen door een goedgekeurde exameninstelling.


Belangrijk: vraag subsidie aan voordat de opleiding van start gaat   

Het aanvragen van subsidie kunt u snel en gemakkelijk regelen via SOOB Subsidiepunt. Heeft u nog niet eerder subsidie aangevraagd, dan kunt u zich via www.soobsubsidiepunt.nl registreren. U ontvangt dan een e-mail met uw persoonlijke login gegevens. Het is belangrijk dat u de subsidie aanvraagt voordat de opleiding van start gaat. SOOB heeft hiervoor gekozen vanuit het oogpunt van budgetbeheersing. U kunt uw aanvraag indienen vanaf drie maanden voor de startdatum van de opleiding tot op de dag waarop de opleiding van start gaat. Na de startdatum of na afloop van de opleiding is het niet meer mogelijk om subsidie aan te vragen. Geef dus op tijd aan of u van plan bent om subsidie aan te vragen. Wij zetten dan betreffende opleiding in het systeem van SOOB Subsidiepunt. U kunt dan uw werknemer aanmelden voor de opleiding. Let op! Het verstrekken van de vereiste gegevens aan STL is een verantwoordelijkheid van degene die de subsidie-aanvraagt. Uiteraard willen wij u hier wel bij helpen!

Brochures m.b.t. opleidingen met SOOB subsidie.

Actie

Training tegen stress voor rijexamen?

Dat doe je bij KEMP Rijopleidingen!

Om examenkandidaten beter om te leren gaan met spanning vóór en tijdens het rijexamen geven we elke maand de ExamenSpanningReductieTraining.

Lees meer

Individueel Stappenplan

Individueel Stappenplan

Gespreid betalen

Gespreid betalen

Tevredenheidsgarantie

Tevredenheidsgarantie