06 290 086 00036 538 44420320 218 080info@kemp.eu

Heftruck

De Arbo-wetgeving vereist een specifieke deskundigheid voor de gebruikers / bestuurders van gemotoriseerde transportmiddelen. Het maakt dus niet uit of iemand nu dagelijks of af en toe gebruik maakt van een heftruck, allen moeten over een specifieke deskundigheid beschikken waarvan de einddoelen zijn vastgelegd en een certificaat van wordt afgegeven.

De opleiding

In samenwerking met A.L.P. Opleidingen verzorgen wij diverse Hef- en Reachtruck-opleidingen. Voor personen met aantoonbare ervaring of voor hercertificering zijn er ééndaagse heftruck veiligheidstrainingen. Heeft u geen of weinig ervaring, dan komt u in aanmerking voor de driedaagse cursus. Voor bestuurders met een taalprobleem is er een vijfdaagse opleiding.  Voor opleidingen tot bestuurder van een Reachtruck, elektrische pallettruck, orderpicktruck, stapelaar en hoogwerker worden 1 en 2 daagse cursussen georganiseerd.

De cursus zal voor individuele aanmeldingen in Weesp, Lelystad of Culemborg plaatsvinden. Indien een werkgever meerdere cursisten aanlevert kan de cursus zelfs binnen geheel Nederland ‘In-Company’ worden verzorgd. Bij deze laatste opleidingsmogelijkheid wordt gebruik gemaakt van een heftruck & materieel van de opdrachtgever.  Iedere week start een opleiding. De opleidingen variëren van 1 tot 5 dagen, afhankelijk van de ervaring van de cursist.

Exameninstantie CCV geeft geen folders meer uit voor deze categorie. U kunt wel een digitale folder downloaden van de website. Kies voor 'Intern transport' en vervolgens voor 'Vorkheftruck- en reachtruckchauffeur'.

Indien u na het lezen van de informatie nog vragen heeft of zich wilt aanmelden, dan kunt u op de site www.alpdiensten.nl terecht of telefonisch contact opnemen met A.L.P. Diensten Uitzenden en Opleidingen: Flevolaan 15, 1382 JX Weesp telefoonnummer 036-5350707 of 085-4873440 of u stuurt een e-mail naar info@alpdiensten.nl.
 
Verkort Leer Traject "Bewust en veilig omgaan met de Heftruck / Reachtruck"
Het VLT (Verkort Leer Traject) voor bedrijven is gunstig voor de werkgever aangezien het weinigarbeidsuren in beslag neemt en het leidt tot het efficiënt en doelmatig opleiden van uw personeel.Tevens kunnen wij dit traject uitbreiden met een persoonlijke veiligheidstest van u medewerker.Kortom alleen opleiden waar nodig.

Wat houdt het Verkort Leer Traject in?

Het VLT houdt in dat de medewerkers in 1 uur tijd worden getoetst op eerder verworven competentiesuit de praktijk. In veel gevallen leidt dit traject tot een certificaat en hoeft niet de complete opleidinggevolgd te worden.

Het VLT kan worden uitgebreid met een veiligheidstest “Hoe veilig ben jij?”. Deze test geeft inzicht inde houding van de medewerker op het gebied van veiligheid.

De medewerkers die het certificaat niet direct via het VLT hebben behaald kunnen door A.L.P. Dienstenopgeleid worden waar nodig.

De toetsing van het Verkort Leer Traject wordt afgenomen door erkende docenten. Het traject is voorpersoneel werkzaam op/met heftruck en/of reachtruck.

Voordelen voor de werkgever

  • Het Verkort Leer Traject geeft inzicht in de competenties en veiligheid van de medewerkers;
  • Alleen opleiden waar nodig;
  • Besparing loon uren;
  • Minder productieverlies door efficiënt opleiden;
  • Bij voldoende resultaat ontvangt de kandidaat een certificaat met een geldigheidsduur van 5 jaar.
  • Prijs per kandidaat € 129,- excl. B.T.W.

Aanvullende informatie:

Wilt u weten hoeveel het Verkort Leer Traject u kan besparen en opleveren? Neem contact met onsop voor aanvullende informatie, een vrijblijvende offerte of een voorcalculatie van uw kostenbesparing.

VLT toets - In 1 uur alle competenties in kaart:
De VLT toets wordt 1 op 1 afgenomen door een door A.L.P. Diensten erkende assessor.

Een gedeelte wordt besteed aan de theorie. Er wordt getoetst op een aantal verschillende onderdelen

  • Inspectie
  • Oefeningen
  • Veiligheid
  • Parkeren

Na de toets ontvangt de werkgever van iedere kandidaat een sterkte- zwakte analyse. Bij voldoendecompetenties ontvangt de kandidaat per post een certificaat met een geldigheid van 5 jaar.

Bij onvoldoende competenties kan de kandidaat een persoonlijke bijscholing volgen om alsnog het certificaat te behalen.

Indien u na het lezen van de informatie nog vragen heeft of zich wilt aanmelden, dan kunt u op de site www.alpdiensten.nl terecht of telefonisch contact opnemen met A.L.P. Diensten Uitzenden en Opleidingen: Flevolaan 15, 1382 JX Weesp telefoonnummer 036-5350707 of 085-4873440 of u stuurt een e-mail naar info@alpdiensten.nl.