Dé rijschool in Lelystad, Almere, Hilversum, Zwolle en omgeving

ADR

ADR is de Franse afkorting voor Acoord europeen au transport international des marchendises Dangereuses par Route (Europese overeenkomst voor het vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg). Het certificaat is verplicht voor alle bestuurders die gevaarlijke stoffen vervoeren. Er bestaat dus geen vrijstelling voor hen die voertuigen tot een maximum massa van 3,5 ton besturen.

Tarieven ADR

Zonder ADR vakbekwaamheidscertificaat rijden kan uitsluitend wanneer de lading onder een vrijstellingsregeling valt! De overheid heeft CCV aangewezen als exameninstituut voor de ADR examens. Als u slaagt voor één of meerdere ADR examens, ontvangt u een ADR certificaat van CCV.

U kunt de cursus ADR laten meetellen voor de verplichte vijf-jaarlijkse nascholing voor beroepschauffeurs. De extra kosten hiervoor bedragen € 23,20 per dag (max. 3 dagen).

De onderwerpen worden getoetst aan de hand van een schriftelijk examen. Doet u meerdere onderdelen dan dienen deze voor de geldigheid binnen één jaar te worden behaald. Sinds 2012 zijn de mondelinge examens vervangen door casestudies. De tekst van een case kan ondersteund worden door afbeeldingen en/of formulieren.
Voor kandidaten die aantoonbaar moeite hebben met het lezen en begrijpen van stukken tekst bestaat er een voorleesexamen.

Actie

Training tegen stress voor rijexamen?

Dat doe je bij KEMP Rijopleidingen!

Om examenkandidaten beter om te leren gaan met spanning vóór en tijdens het rijexamen geven we elke maand de ExamenSpanningReductieTraining.

Lees meer

Individueel Stappenplan

Individueel Stappenplan

Gespreid betalen

Gespreid betalen

Tevredenheidsgarantie

Tevredenheidsgarantie