06 290 086 00036 538 44420320 218 080info@kemp.eu

Vrachtauto

Behalve opleidingen voor de rijbewijscategorie C bieden wij ook de categorie C1 aan. Wij zetten hiervoor een Iveco Daily 70C17 in. Het C1-examen is bedoeld voor voertuigen van 3500 tot 7500 kg.. Dat is bijvoorbeeld interessant voor bestuurders van een camper of kleine vrachtauto, paardenvervoerders, gemeentenvoertuigen en kleinere distributievrachtauto's die geen volledig C-rijbewijs willen halen.

U heeft een rijbewijs C nodig als u een motorrijtuig wilt besturen waarvan de toegestane maximummassa (zie deel 1A voertuigbewijs of kentekenbewijs deel I) meer dan 3500 kg bedraagt. Als u met dit motorrijtuig een aanhangwagen c.q. oplegger wilt trekken met een toegestane maximummassa van meer dan 750 kg, dan is het rijbewijs E bij C wettelijk verplicht.

Vakbekwaamheid basiskwalificatie

Indien u nog niet in het bezit bent van rijbewijs C dient u eerst rijbewijsexamens of vakbekwaamheidexamens af te leggen en in de meeste gevallen een opleiding te volgen.

Voor beide trajecten bieden wij zowel overdag- als avondcursussen aan. Lees meer over de cursussen.

Wij verzorgen de opleidingen doorlopend voor;

Vak 1 (Verkeer en Techniek = RV1)
Vak 2 (Vervoersadministratieve onderwerpen = V2C/V2D of R2C/R2D)
Vak 3 (Cases = V3C/V3D)

U kunt praktijkexamen C afleggen als u in het bezit bent van vak 1 en 2.
Theorie-examen voor vak 3 mag u ook na het praktijkexamen doen. Dit geldt ook voor de twee vakbekwaamheidstoetsen (de praktische toets en de toets besloten terrein). 
Er is geen vaste volgorde bepaald waarin u de examens dient te behalen. U kunt dus altijd bij de eerstvolgende cursus ‘instappen’.
klik hier voor de brochure.