06 290 086 00036 538 44420320 218 080info@kemp.eu

Procedure aanvragen examen Basiscertificaat Marifonie

U kunt zelf via internet een examen aanvragen. Normaal gesproken doet u het examen direct na afloop van de cursus, maar u kunt ook één van de andere examendata aangeven. U dient het examen wel voor de uiterlijke inschrijfdatum te versturen (dat is zo'n tien dagen voor het examen). Klik hier om in te schrijven voor het examen en kies in de linker balk ’Marifonie’. Nu ziet u wanneer het eerstvolgende examen beschikbaar is. Vervolgens kiest u voor ‘direct inschrijven’.

Betaling examengeld

Met het versturen van het inschrijfformulier geeft u toestemming het examengeld éénmalig te incasseren via uw Bankrekening. Kandidaten die niet in het bezit zijn van een Nederlandse betaalrekening, dienen tijdig contact op te nemen met het examensecretariaat om af te spreken op welke wijze het best betaald kan worden. Het Agentschap Telecom heeft het examengeld vastgesteld op € 74,- (incl. 19% BTW). Tussentijdse prijswijzigingen zijn voorbehouden. Na het met goed gevolg afsluiten van het examen ontvangt u, samen met uw uitslag, de papieren om uw certificaat bij het Agentschap Telecom te Groningen aan te vragen.

Bevestiging inschrijving

Zodra u bent ingedeeld, ontvangt u van het examensecretariaat een bevestiging. 

Examenplaatsen

  • Basis Marifonie (VAMEX) Het examen wordt afgenomen in Alkmaar, Eindhoven. Rotterdam en Zwolle. De intentie van VAMEX is om op termijn het examen dagelijks aan te gaan bieden op de eigen locaties (Hoofddorp, Nieuwegein, Dordrecht, Zwolle). GMDSS (het Watersportverbond) alleen in Amsterdam
  • Marcom-B ( NOVA) alleen in IJmuiden

Examen

Dit examen wordt 2 keer per jaar afgenomen door het Koninklijk Nederlands Watersport Verbond (KNWV). Aan de orde komen: uitgebreide navigatie op IJsselmeer, Waddenzee en Noordzee, de voorrangsregels op open zee, elektronische navigatie (GPS) en weerkunde. Het volledige examen TKN bestaat uit grotendeels meerkeuzevragen. Deel A (navigatie) bestaat uit 30 vragen en deel B (algemeen) bestaat uit 20 vragen. Herexamen voor één van de delen is mogelijk. Het verkort examen TKN bestaat uit 25 grotendeels meerkeuze vragen. Als u in het bezit bent van een ledenkaart van het watersportverbond/NNWB ontvangt u € 16,- korting op het examen (zie tarieven voor de drie examenmogelijkheden).