06 290 086 00036 538 44420320 218 080info@kemp.eu

Examen

Om het examen af te leggen dient men tenminste 11 jaar oud zijn. Dat wil zeggen dat men weliswaar wordt toegelaten tot het examen, het certificaat kan pas vanaf 16 jarige leeftijd aangevraagd worden. Het getuigschrift is dan ook 5 jaar geldig.
Het examen basiscertificaat marifonie wordt schriftelijk afgenomen en bestaat uit 30 meerkeuzevragen. De tijdsduur van het examen is maximaal 60 minuten. De maximumscore is 50 punten, om te slagen moet men tenminste 35 punten behalen.

Locatie

De examens vinden bij VAMEX plaats, dagelijks op eigen locaties (Alkmaar, Den Bosch, Dordrecht, Zoetermeer en Zwolle) nu ook twee keer in de maand op de zaterdagen. Elke locatie beschikt over 10 examenplekken met PC, waar u achter een beeldscherm uw examen kunt afleggen. De aanvangstijd van het examen is circa 10.30 uur, de exacte aanvangstijd staat vermeld op het deelnemersbewijs, dat u ongeveer 10 dagen voor het examen ontvangt. Het examensecretariaat behoudt zich het recht voor de kandidaat in een andere plaats in te delen als de omstandigheden dit vereisen.

Legitimatie op het examen

U dient zich op het examen te legitimeren. De volgende (geldige) legitimatiebewijzen zijn toegestaan: - paspoort - rijbewijs - europese identiteitskaart - Nederlandse identiteitskaart - Vreemdelingendocument/ of -paspoort - Vluchtelingenpaspoort Wij wijzen u er uitdrukkelijk op dat u niet toegelaten wordt tot de examens indien u geen geldig legitimatiebewijs kunt tonen. Klik hier voor veel gestelde vragen over deze drie onderwerpen.