Dé rijschool in Lelystad, Almere, Hilversum, Zwolle en omgeving

Het bromfietsrijbewijs (rijbewijs AM)

Creditcard

'Creditcard' bromfietsrijbewijs (rijbewijs AM) i.p.v. het certificaat. Het nieuwe bromfietsrijbewijs is tien jaar geldig. Vanaf de afgiftedatum gaat direct het beginners rijbewijs in. De invoering van dit bromfietsrijbewijs in 2010 (rijbewijs AM) moet de verkeersveiligheid vergroten. Van alle verkeersdeelnemers in Nederland lopen jonge bromfietsers het grootste risico op een ongeval.

Geslaagd voor je bromfietsrijbewijs

Als je bent geslaagd moet je twee keer naar het gemeentehuis. Wanneer je het 'creditcard' bromfietsrijbewijs (rijbewijs AM) bij de gemeente gaat aanvragen hoef je slechts één recente, goedgelijkende kleurenpasfoto die recht van voren is genomen, in te leveren. De pasfoto moet aan dezelfde eisen voldoen als die voor paspoort of identiteitskaart gelden.
Daarnaast dien je een geldig identiteitsdocument te tonen en de verschuldigde leges (een kleine 40 euro) te voldoen. De tijd tussen het aanvragen en het ophalen van het bromfietsrijbewijs bedraagt vijf werkdagen.

Spoedprocedure bromfietsrijbewijs

Er bestaat ook een spoedprocedure. Je kunt het document dan na één werkdag afhalen, mits je de aanvraag voor 14.00u indient bij de gemeente. Voor deze procedure worden extra leges in rekening gebracht.

Praktijk pakket: Scooterrijlessen inclusief praktijkexamen.

€ 325,-

  • 4 rijlessen (dagcursus of opgeknipt)
  • incl. praktijkexamen

[aanmelden]

Actie

Training tegen stress voor rijexamen?

Dat doe je bij KEMP Rijopleidingen!

Om examenkandidaten beter om te leren gaan met spanning vóór en tijdens het rijexamen geven we elke maand de ExamenSpanningReductieTraining.

Lees meer

Individueel Stappenplan

Individueel Stappenplan

Gespreid betalen

Gespreid betalen

Tevredenheidsgarantie

Tevredenheidsgarantie