Dé rijschool in Lelystad, Almere, Hilversum, Zwolle en omgeving

Geslaagd voor het motorrijbewijs

Krijg ik, na geslaagd te zijn voor het Avd examen, direct mijn rijbewijs mee?

Nee, je zult twee keer naar het gemeentehuis moeten. De tijd tussen het aanvragen en het ophalen van het rijbewijsdocument bedraagt vijf werkdagen. In de tussenliggende tijd mag je geen motorfiets besturen!

Spoedprocedure

Er bestaat ook een spoedprocedure. Je kunt het document dan na één werkdag afhalen, mits je de aanvraag voor 14.00u indient bij de gemeente. Voor deze procedure worden extra leges in rekening gebracht. Wanneer je het rijbewijs bij de gemeente gaat aanvragen hoef je slechts één recente, goedgelijkende kleurenpasfoto die recht van voren is genomen, in te leveren. De pasfoto moet aan dezelfde eisen voldoen als die voor paspoort of identiteitskaart gelden. Daarnaast dien je een geldig identiteitsdocument te tonen en de verschuldigde leges (verschilt per gemeente; denk ook aan extra leges voor eventuele spoedprocedure) te voldoen. Vervolgens moet je het rijbewijsdocument persoonlijk gaan ophalen bij dezelfde gemeente waar je het ook hebt aangevraagd.

Indien je reeds in het bezit bent van een (auto)rijbewijs lever je het oude rijbewijs in. Vergeet dat dus niet mee te nemen!

Belangrijk: Als je niet binnen drie jaar nadat je geslaagd bent het rijbewijs aanvraagt, zul je opnieuw examen moeten doen!!!

Actie

Training tegen stress voor rijexamen?

Dat doe je bij KEMP Rijopleidingen!

Om examenkandidaten beter om te leren gaan met spanning vóór en tijdens het rijexamen geven we elke maand de ExamenSpanningReductieTraining.

Lees meer

Individueel Stappenplan

Individueel Stappenplan

Gespreid betalen

Gespreid betalen

Tevredenheidsgarantie

Tevredenheidsgarantie