Dé rijschool in Lelystad, Almere, Hilversum, Zwolle en omgeving

Subsidie Nascholing

Heeft u (of uw werkgever) recht op SOOB-subsidie?

Veel bedrijfstakken kennen subsidiemogelijkheden om opleidingen te stimuleren.
Bent u (of is uw werkgever) aangesloten bij een opleidingsfonds, dan kunt u rekenen op een tegemoetkoming in de vorm van subsidie. Stichting Opleiding en Ontwikkeling Beroepsvervoer stelt de volgende eisen aan de onderneming die subsidie aanvraagt:

  • De onderneming is aangesloten bij het SOOB
  • De onderneming dient eerst de subsidieaanvraag bij SOOB in en meldt daarna de cursist aan bij KEMP Rijopleidingen.
  • Is op uw bedrijf een CAO-regeling van toepassing?
  • Is uw bedrijf aangesloten bij een opleidingsfonds dat deel uitmaakt van deze CAO-regeling?

De SOOB-bijdrage en loonsuppletie worden gegeven voor die cursisten die bij de cursus aanwezig zijn geweest. Als de cursist niet de volledige opleiding heeft gevolgd komt deze niet in aanmerking voor ondersteuning. SOOB subsidie Als de beroepsgoederen-vervoerder SOOB contributie betaalt kan hij cursuskorting en in sommige gevallen een dagvergoeding ontvangen (SOOB subsidie).

De SOOB-bijdrage wordt gegeven over de prijs van de standaardopleidingen. De subsidie heeft betrekking op verletkosten en cursuskosten.

Bedrijven kunnen subsidie krijgen als zij opleidingen of trainingen afnemen bij een gecertificeerde opleider. SOOB (het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de sector transport en logistiek) stelt subsidie beschikbaar voor branche-kwalificerende opleidingen en themagerelateerde scholing. Er is een vastgesteld subsidiebedrag voor één praktijkdag – bijvoorbeeld HNR of BBS – van iedere chauffeur per cyclus (35 uur) van de verplichte nascholing beschikbaar.

Brochures m.b.t. opleidingen met SOOB subsidie.

Meer informatie over SOOB-subsidie voor Basiskwalificatie
Bedrijven die aangesloten zijn bij SOOB (het opleidings- en ontwikkelingsfonds van de sector) kunnen tot een maximum van 35% van de opleidingskosten SOOB-subsidie op rijopleidingen C en CE ontvangen. Kijk hiervoor op de pagina's 'vrachtauto' en 'E bij C'.

Actie

Rij-instructeur worden?

Dat doe je bij KEMP Vakopleidingen in Lelystad!

Meld je nu aan voor onze instructeursopleiding voor het behalen van de bevoegdheidspas categorie B.

Lees meer

Individueel Stappenplan

Individueel Stappenplan

Gespreid betalen

Gespreid betalen

Tevredenheidsgarantie

Tevredenheidsgarantie