Dé rijschool in Lelystad, Almere, Hilversum, Zwolle en omgeving

Lange Zware Voertuigen (LZV)

Een Langere en Zwaardere Vrachtautocombinatie (LZV), ook wel Ecocombi, is een vrachtwagen die meer vracht kan en mag vervoeren dan een gewone vrachtautocombinatie. Een LZV is maximaal 25,25 meter lang en 60 ton zwaar, terwijl een gewone vrachtwagen maximaal 18,75 lang is en (in Nederland) maximaal 50 ton zwaar mag zijn. Omdat het brandstofverbruik nauwelijks stijgt, wordt bij het transporteren van goederen per LZV 4 tot 30% brandstof bespaard. Er bestaan zeven mogelijke LZV-varianten (zie afbeelding). De varianten F en G komen nauwelijks voor.

Het LZV certificaat is verplicht voor chauffeurs van een LZV of ecocombi. KEMP Rijopleidingen biedt de LZV opleiding aan in Flevoland, maar ook vanaf elke locatie elders in Nederland. De LZV opleiding is bestemd voor beroepschauffeurs. Met de LZV opleiding leert KEMP Rijopleidingen de aankomende chauffeur LZV het grote voertuig veilig te besturen.

Inhoud LZV opleiding
De LZVopleiding is een praktijkopleiding en duurt 1 of 2 dagen (afhankelijk van uw ervaring).De LZV opleiding bestaat uit defensief en schadepreventief rijgedrag, rijstijl, toepassing van HNR Het Nieuwe Rijden en manoeuvreren (bijzondere verrichtingen op de openbare weg). Vrachtautochauffeurs die minimaal 5 jaar in het bezit zijn van het CE rijbewijs, kunnen het Certificaat Lange en Zware Voertuigen (LZV) halen.

De opleiding bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Theorie
  • Praktijk
  • CCV-praktijkexamen

De LZV-opleiding telt mee als praktijkdag (7 uur) voor de code 95.

-  LZV opleiding met voertuig KEMP Rijopleidingen
(Vertrek Lelystad, examen in Heerenveen, Rogat of Zwolle)

- LZV opleiding met een LZV voertuig van het transportbedrijf
(Vertrek en examen vanuit Groningen, Heerenveen, Rogat, Zwolle, Enschede, Klarenbeek, de Meern, Obdam, Oss, Hank, Hulten, Asten en Nieuwstadt)

Wij beschikken over meerdere gecertificeerde LZV instructeurs, waardoor wij korte
wachttijden hebben. De LZV opleiding kan ook meetellen voor de nascholing (code
95) voor beroepschauffeurs. De cursist moet in het bezit zijn van rijbewijs CE, 5 jaar werkervaring hebben en de rijbevoegdheid mag de afgelopen 3 jaar niet ontzegd zijn. Deze strenge eisen gelden omdat de chauffeur een grote verantwoordelijkheid krijgt.

De opleiding LZV behandelt onder andere:

  • Controle voertuigdocumenten
  • Wet- en regelgeving
  • Voertuig controle
  • Verkeersdeelneming
  • Defensief rijgedrag
  • Het Nieuwe Rijden
  • Manoeuvreren

De LZV opleiding wordt getoetst met zowel een theorie- als een praktijkexamen, welke
worden afgenomen door het CCV. Na het afronden van de examens, ontvangt de
deelnemer het certificaat LZV dat 5 jaar geldig is. De verlenging van dit certificaat is slechts een administratieve handeling, die op tijd moet worden aangevraagd.

Kosten

€ 1.050,- voor één cursist voor de ééndagsopleiding. U kunt ook samen met een collega of andere cursist de opleiding uitsmeren over twee dagen. Deze prijs is inclusief lunch en examenkosten met voertuig van de werkgever.
Deze opleiding met een combinatie van KEMP Rijopleidingen kost  € 1.700,-.

Waarde

Deze training telt mee voor 7 praktijkuren voor de code 95.
Exclusief € 24,95 per module verplichte afmeldkosten bij CBR/CCV

Prijzen zijn excl. BTW

Actie

Training tegen stress voor rijexamen?

Dat doe je bij KEMP Rijopleidingen!

Om examenkandidaten beter om te leren gaan met spanning vóór en tijdens het rijexamen geven we elke maand de ExamenSpanningReductieTraining.

Lees meer

Individueel Stappenplan

Individueel Stappenplan

Gespreid betalen

Gespreid betalen

Tevredenheidsgarantie

Tevredenheidsgarantie