Dé rijschool in Lelystad, Almere, Hilversum, Zwolle en omgeving

Rijbewijs BE wel of niet nodig?

Stel eerst het maximum gewicht vast om te weten of uw rijbewijs geschikt is voor een bepaalde combinatie, stelt u vast welk maximum gewicht uw auto mag trekken. De gegevens vindt u op het kentekenbewijs van uw auto.

Geldigheid rijbewijs BE

Het rijbewijs BE blijft 10 jaar geldig. Bent u in het bezit van rijbewijs C, C1, D of D1 dan dient wel iedere 5 jaar uw rijbewijs te verlengen om deze zware categorieën geldig te houden. Hier hoort ook een rijbewijskeuring bij.

Hieronder vindt u meer informatie over de type voertuigen en exameneisen voor het rijbewijs BE.

Voertuigen per rijbewijscategorie

BE – motorrijtuigen van de categorie B waaraan u een aanhangwagen of oplegger mag koppelen met een gewicht van maximaal 3500 kg.. Het gewicht van de oplegger of middenasaanhanger mag ook zwaarder zijn dan 3500 kg als aan bepaalde eisen is voldaan. Deze eisen staan onder het tabblad 'rijbewijs E bij B' beschreven. Bij een overschrijding heeft u rijbewijs C1E nodig. Als u vóór 19 januari 2013 al in het bezit was van rijbewijs BE, blijven voor u de oude regels van kracht.

Examens rijbewijs BE

Rijbewijs BE – praktijk (vanaf 18 jaar en in bezit van rijbewijscategorie B).

In schema:

Actie

Training tegen stress voor rijexamen?

Dat doe je bij KEMP Vakopleidingen!

Om examenkandidaten beter om te leren gaan met spanning vóór en tijdens het rijexamen geven we elke maand de ExamenSpanningReductieTraining.

Lees meer

Individueel Stappenplan

Individueel Stappenplan

Gespreid betalen

Gespreid betalen

Tevredenheidsgarantie

Tevredenheidsgarantie