Dé rijschool in Lelystad, Almere, Hilversum, Zwolle en omgeving

Praktijklessen rijbewijs BE

Als u in het bezit bent van een geldig ‘B’ rijbewijs kunt u beginnen met de ‘E achter B’ opleiding. U hoeft geen theorie-examen af te leggen.
Er zijn meerdere opleidingsmogelijkheden, veruit het meest populaire is de dagcursus rijbewijs BE. Het praktijkexamen vindt dan aan het einde van de zes uur durende lesdag plaats. Naast de zes uur netto rijtijd is een lunch en twee pauzes opgenomen.

Dagcursus rijbewijs BE

U begint om 07:30u of 08:30u en doet respectievelijk examen om 14:00u of 14:55u.
Indien u de dagopleiding rijbewijs BE te intensief vindt, kunt u deze ook splitsen in twee dagen. Tevens kunt u ‘losse lessen’ plannen.
Heeft u al veel ervaring met het rijden met aanhangwagens dan is de DUO dagcursus misschien iets voor u. Samen met een andere persoon (dit kan natuurlijk ook een kennis zijn) rijdt u dan 6 uur en wisselt u de lestijd af. U vertrekt dan samen om 07:45u vanaf de rijschool en doet om 14:00u of 14:55u examen.

Dagcursus BE individueel: 6 uur privé opleiding inclusief praktijkexamen

€ 500,- excl. BTW

  • 6 rijlessen (dagcursus of opgeknipt) individueel
  • incl. praktijkexamen en eenvoudige lunch

(€ 584,- incl. BTW)
Eventuele Eigen Verklaring niet inbegrepen (€ 33,80 via cbr.nl) 

Let op: Schrijft u in met meerdere personen dan hanteren wij nog aantrekkelijkere tarieven!

Dagcursus BE DUO: 6 uur opleiding met 2 personen inclusief praktijkexamen

€ 345,- excl. BTW

  • De rijlessen worden verdeeld met een andere cursist (dit kan een kennis zijn)
  • incl. praktijkexamen

(€ 396,45 incl. BTW)
Eventuele Eigen Verklaring niet inbegrepen (€ 33,80 via cbr.nl) 

Let op: Schrijft u in met meerdere personen dan hanteren wij nog aantrekkelijkere tarieven!

Intest

Heeft u weinig of geen ervaring met het (achteruit)rijden met een caravan of aanhangwagen, dan adviseren wij te beginnen met een intest. Deze les duurt 90 minuten en kost € 75,- excl. BTW.

Wijzigingen 2013 in het kort voor het B en BE rijbewijs


B-rijbewijs

Met een B rijbewijs mag een aanhangwagen worden voortbewogen met een toegestane maximum massa van 750 kg. Sinds 2013 blijft deze regeling bestaan. Daarnaast geldt dat de aanhangwagen zwaarder mag zijn dan 750 kg. mits het totaalgewicht van de combinatie niet zwaarder is dan 3.500 kg. Dit is dus een kleine wijziging ten opzichte van de huidige regelgeving. Momenteel geldt dat de aanhangwagen alleen zwaarder mag zijn dan 750 kg. als het totaalgewicht van de aanhangwagen niet meer is dan het ledig gewicht van het trekkend voertuig en de voertuigcombinatie niet meer dan 3.500 kg. is.

BE-Rijbewijs

De derde rijbewijsrichtlijn geeft een beperking in het gewicht van de aanhangwagen achter een B voertuig. Met het BE rijbewijs mag een aanhangwagen of oplegger voortbewogen worden met een toegestane maximum massa (TMM) van maximaal 3.500 kg.. Dit houdt in dat BE combinaties maximaal met een TMM van 7.000 kg. mogen rijden. (3.500kg TMM trekkend voertuig + 3.500kg TMM aanhangwagen/oplegger = 7.000kg TMM combinatie). Deze regeling geldt voor nieuw te halen rijbewijzen.

Actie

Training tegen stress voor rijexamen?

Dat doe je bij KEMP Vakopleidingen!

Om examenkandidaten beter om te leren gaan met spanning vóór en tijdens het rijexamen geven we elke maand de ExamenSpanningReductieTraining.

Lees meer

Individueel Stappenplan

Individueel Stappenplan

Gespreid betalen

Gespreid betalen

Tevredenheidsgarantie

Tevredenheidsgarantie