Dé rijschool in Lelystad, Almere, Hilversum, Zwolle en omgeving

Praktijkexamen

Praktijkexamen

Het praktijkexamen kunt u aanvragen zodra u de eerste twee theorie-examens hebt behaald. Als u in het bezit bent van een rijbewijs D, kunt u ook het praktijkexamen doen voor het rijbewijs DE (autobus met aanhanger). Het praktijkexamen duurt 85 minuten.

Let op: Behalve de eerste twee theorie-examens dient u voor code 95 ook een derde theorie-examen, de praktische toets en de toets besloten terrein (of de simulator) te behalen. Dit derde examen en twee toetsen mogen zowel voor als na het praktijkexamen worden afgelegd.  

Het examen begint met de voorbereiding en controle van het voertuig en de papieren. Daarna rijdt u binnen en buiten de bebouwde kom en op verschillende wegtypen. Tijdens het examen moet u aantonen het voertuig in alle facetten onder uiteenlopende omstandigheden te beheersen. Belangrijk onderdeel van het examen zijn de bijzondere verrichtingen, zoals een bocht achteruit rijden en keren door middel van steken.

Navigatie

Tevens krijgt u te maken met een zogenaamde navigatie opdracht. Zonder aanwijzing van de examinator rijdt u een deel van het examen uw eigen route. De examinator bepaalt de plaats waar u heen rijdt. Voor het plannen van uw route mag u een kaart gebruiken of een navigatiesysteem. Als u de locatie niet bereikt, is dat geen ramp. Het gaat erom dat u laat zien dat u zelf verantwoordelijke keuzes maakt in het verkeer.

KEMP Rijopleidingen verzorgt beide opleidingen en toetsen op haar eigen verkeerstrainingscentrum aan de Artemisweg 220 in Lelystad. Ook andere opleiders maken gebruik maken van deze locatie.

Actie

Training tegen stress voor rijexamen?

Dat doe je bij KEMP Rijopleidingen!

Om examenkandidaten beter om te leren gaan met spanning vóór en tijdens het rijexamen geven we elke maand de ExamenSpanningReductieTraining.

Lees meer

Individueel Stappenplan

Individueel Stappenplan

Gespreid betalen

Gespreid betalen

Tevredenheidsgarantie

Tevredenheidsgarantie