VCA en Het Nieuwe Rijden populair bij Code 95

De theoriecursus VCA en de praktijktraining Het Nieuwe Rijden zijn de meest gevolgde cursussen bij Code 95. Dat blijkt uit cijfers van het CBR over het derde kwartaal van 2017. Ook is er een top 5 bekendgemaakt van gevolgde theoriecursussen en praktijktrainingen.

In het derde kwartaal van 2017 zijn er zo’n 19.500 dagen nascholing gevolgd. Dit is aanzienlijke minder dan het aantal gevolgde dagen in het derde kwartaal van 2016, waarin er bijna 65.000 dagen nascholing zijn gevolgd. Dat is niet verrassend: in het derde kwartaal werd er veel meer nascholing gevolgd, omdat veel chauffeurs voor 10 september 2016 in het bezit moesten zijn van Code 95.

Top 5 cursussen

Het CBR publiceerde ook een top 5 van gevolgde theoriecursussen en praktijktrainingen. Overigens maakte IBKI gisteren bekend te stoppen met het examen Trainer Het Nieuwe Rijden (HNR). De reden is volgens IBKI dat het rijden volgens de HNR-methode inmiddels algemeen aanvaard is en dat de rijstijl al sinds lange tijd onderdeel uitmaakt van de reguliere rijopleidingen.

Theorie:
1. VCA
2. Heftruck
3. ADR
4. Digitale tachograaf en boordcomputers
5. EHBO

Praktijk:
1. Het Nieuwe Rijden (HNR)
2. Rijoptimalisatie
3. Chauffeur LZV
4. Manoeuvreren
5. Veilig werken met de vrachtauto

Individueel Stappenplan

Individueel Stappenplan

Gespreid betalen

Gespreid betalen

Tevredenheidsgarantie

Tevredenheidsgarantie