Rijlessen in Almere: wel zo prettig

Bij het aanleggen van de infrastructuur in Almere is goed nagedacht. Hierdoor is er een heel ander wegennet ontstaan dan we kennen van oudere steden zoals Amsterdam. Kemp geeft al jaren rijles op verschillende plekken in Nederland en herkent hierin grote verschillen.

Gescheiden rijbanen

Almere en Amsterdam: het ligt niet ver bij elkaar vandaan, maar het wegennet is heel anders. Amsterdam kent drukke straten met allerlei soorten verkeer op de weg: trams, fietsen en auto’s. Het is een groot contrast met Almere, waar auto’s en fietsers van elkaar gescheiden zijn. Auto’s rijden over de dreven, waar op- en afritten zijn. Fietsers rijden op een afgezonderd fietspad. Alleen in 30-kilometerzones komen fietsers en automobilisten op de zelfde rijbaan, met een uitzondering hier en daar. Dit zorgt voor een hele andere rijervaring.

team-rijschool-kemp-almere

Voordelen gescheiden verkeer

Gescheiden verkeer kent vele voordelen. Je kunt als automobilist veel meer ontspannen rijden omdat je hoeft minder alert hoeft te zijn voor fietsers en trams. Daarnaast zijn de fietsers ook veiliger, omdat zij minder snel aangereden worden door automobilisten. Het is mogelijk om door Almere te fietsen zonder een auto tegen te komen. Bij het autorijlessen is dit erg prettig: je kunt per zone rustig wennen aan het verkeer. Je leert daardoor op een meer ontspannen manier anticiperend te rijden.

Rustig lessen in Flevoland

Veel van onze leerlingen rijden graag door Almere. “Het is fijn rijden, je hebt geen onvoorspelbare fietsers op je pad.” Aldus Alex, één van onze leerlingen. Onze instructeurs rijden in Lelystad, Almere en alle steden in de buurt. Vanuit deze steden kun je rustig in Flevoland gaan oefenen.

Wil je meer weten over het lessen bij onze rijschool in Almere, of je vrijblijvend aanmelden voor een proefles? Neem dan contact met ons op.

Individueel Stappenplan

Individueel Stappenplan

Gespreid betalen

Gespreid betalen

Tevredenheidsgarantie

Tevredenheidsgarantie