Het rijbewijs: zo haal je hem!

Het halen van het rijbewijs is voor de meeste mensen een spannende periode. Het zal waarschijnlijk even duren voordat je hem in ‘the pocket’ hebt, maar het autorijden verleer je vervolgens nooit meer. Het is dus zeker de moeite waard om hier tijd, geld en energie in te steken. In dit artikel geven we je enkele tips voor het behalen van je rijbewijs en hopelijk ‘scheur’ jij mede daardoor snel rond in een autootje.

Rijschool

Er zijn ontzettend veel verschillende rijscholen die allemaal goede deals hebben en je veel beloven. Natuurlijk is het betalen van een lage prijs aantrekkelijk maar daar moet je je niet helemaal door laten verleiden. Het belangrijkste is namelijk dat je een rijschool kiest waar je een goed gevoel van krijgt en die bij je past. Hoe kom je daar nou achter? Je hebt vast vrienden die ervaringen hebben opgedaan bij verschillende rijscholen. Bij rijscholen kan er vrijwel altijd een proefles gepland worden. Tijdens deze proefles ontdek je al snel of de rijinstructeur bij jouw persoonlijkheid past. Daarnaast zal ook snel duidelijk worden of de wijze van lesgeven iets voor jou is. Heb je er gelijk geen goed gevoel bij? Bij ANWB Rijopleiding zijn altijd meerdere instructeurs in dienst, bel dan even naar de rijschool dat je graag van instructeur wil wisselen.

Kemp Rijopleidingen Lelystad

Theorie

Het behalen van het theorie-examen gaat niet altijd even makkelijk. Gelukkig bestaan er tegenwoordig theorie dagen waar je aan deel kunt nemen. Op zulke dagen wordt alle belangrijke lesstof klassikaal besproken en worden er een aantal oefenexamens gemaakt. Vaak is het zo dat aan het einde van deze dagen het officiële examen gemaakt wordt. Leer je liever zelfstandig? Dat kan natuurlijk ook. Probeer de inhoud van het theorieboek dan goed te leren en maak oefenexamens op het internet. Op deze manier weet je namelijk precies wat je te wachten staat tijdens het echte theorie-examen. Een tip van ons: neem dit examen serieus en leer er goed voor. Het is echt niet zo makkelijk als je in eerste instantie misschien denkt.

Tussentijdse toets

Het doen van een tussentijdse toets wordt steeds populairder. Eigenlijk wordt deze toets gezien als een proefexamen. Je rijdt hier namelijk vrijwel dezelfde route als op het echte examen alleen kan je hier niet voor slagen. Door de tussentijdse toets kan je wel een vrijstelling voor de bijzondere verrichtingen halen. Doe je deze verrichtingen tijdens de tussentijdse toets vrijwel foutloos? Dan hoef je de verrichtingen tijdens het echte examen niet meer te doen. Dat scheelt weer stress!

Wij wensen je heel veel succes met het behalen van het rijbewijs.

Meer informatie over rijschool Kemp in Lelystad of rijschool Kemp in Almere.

Individueel Stappenplan

Individueel Stappenplan

Gespreid betalen

Gespreid betalen

Tevredenheidsgarantie

Tevredenheidsgarantie