Het Nieuwe Rijden, HNR (code 95)

Nascholing Code 95

Gepubliceerd is de eerstvolgende mogelijkheid op zaterdag met ons lesvoertuig. Indien u doordeweeks kunt plannen en/of een eigen voertuig (combinatie) beschikbaar heeft dan zijn wij nog flexibeler!

Verplichte nascholing zonder zorgen, efficiënt en tegen lage kosten

Het pakket bestaat uit 5 modules die in willekeurige volgorde kunnen worden
gevolgd. Van de vijf dagen nascholing dient er minimaal één praktijkdag te
worden afgenomen. U bepaalt in welk tempo de modules worden gevolgd,
bijvoorbeeld 1 dag per jaar.
De praktijkmodule bestaat uit 4½ uur zelfstudie via E-learning en 2½ uur individuele praktijkles HNR (Het Nieuwe Rijden). I.v.m. mogelijke steekproeven van CCV dient men een kwartier voor en een kwartier na de rit aanwezig te zijn.
Module 1, 2 , 4 en 5 zijn theoriemodules die wij iedere drie weken aanbieden. Dit betekent dat wij een chauffeur de volledige 35 punten binnen drie maanden kunnen laten sparen. Module 3 (CCV-code W01) is namelijk op ieder moment te plannen. Bij de praktijkdag kunt u gebruik maken van een eigen voertuig, van de werkgever of van ons. Dit voertuig dient voorzien te zijn van een verbruiksmeter.

Nascholing chauffeurs voor Code 95 met Het Nieuwe Rijden (praktijk, 7 punten)


Een betere rijstijl zorgt voor meer veiligheid in het verkeer. De regelwetgeving voor bus en vrachtwagenchauffeurs is vanuit de EU aangescherpt. Zo is de invoering van richtlijn code 95 bedoeld om beroepschauffeurs vakbekwaam te maken en te houden. Het Nieuwe Rijden is 
één van de onderdelen van de nascholing en het leert de chauffeur een veilige en zuinigere rijstijl aan.
Bij Het Nieuwe Rijden gaat het om relatief geringe aanpassingen van de rijstijl die veel opleveren. Het toepassen van enkele eenvoudige tips levert al direct een toename op in comfortabel rijden en veiligheid en een afname in brandstofverbruik. De uitgangspunten van Het Nieuwe Rijden zijn: vlot, veilig, comfortabel en energiebewust rijden. Maar Het Nieuwe Rijden is meer dan alleen rijstijl. Het richt zich op vier elementen: rijstijl, aankoopgedrag, bandenspanning en brandstofbesparende accessoires. Bij de trainingen Het Nieuwe Rijden staan een aantal zaken centraal: brandstofbesparing, anticiperende en defensieve rijstijl en veiligheid.
Uit praktijkresultaten blijkt dat het volgen van trainingen in Het Nieuwe Rijden bij wagenparken kan leiden tot een schadereductie van 30 tot 40%. Bovendien zijn besparingen tot 15% op de brandstofkosten te bereiken. Economisch gezien dus zéér aantrekkelijk. 
Om een goed vergelijk te krijgen tussen de huidige manier van rijden en Het Nieuwe Rijden, rijdt de chauffeur eerst op zijn eigen manier. Na de rit wordt door een ervaren instructeur uitleg gegeven over Het Nieuwe Rijden. Met deze bagage en coaching van de instructeur (HNR trainer), wordt exact dezelfde route nogmaals gereden. Hieruit zal blijken dat dit een aanzienlijke brandstof besparing oplevert. 

Voordelen:

  • minimaal 10% brandstof besparing
  • minder slijtage aan banden en remmen
  • lagere onderhoudskosten
  • chauffeur rijdt meer ontspannen
  • minder schades aan materiaal en lading

Prijzen:

Compleet 35 uur nascholing code 95 (met of zonder E-learning): € 750,00 (of € 795,00 BTW-vrij)

Los, 7 uur nascholing theorie (met of zonder E-learning): € 142,50 (of € 150,00 BTW-vrij)

Los, Rijoptimalisatie/schadeprefentief rijden met of zonder E-learning M3, E-learning en 2,5 uur praktijk: € 275,00 (of € 290,00 BTW-vrij) 
Los, HNR (Het Nieuwe Rijden met of zonder E-learning M3, E-learning en 2,5 uur praktijk): € 275,00 (of € 290,00 BTW-vrij)

Exclusief € 23,45 (of € 24,85 BTW-vrij) per module verplichte afmeldkosten bij CBR/CCV

Bij de praktijkdag HNR gaan wij er vanuit dat u met een eigen voertuig of van de werkgever rijdt. Het is verplicht dat betreffend voertuig is voorzien van een verbruiksmeter. Optioneel kunt u kiezen voor een vrachtauto of autobus van onze rijschool. De kosten hiervoor bedragen € 82,50 (of € 95,00 BTW-vrij). Bij Rijoptimalisatie/schadeprefentief rijden is de meetapparatuur niet verplicht. De cursus die aangemeld is moet ook worden afgenomen. Wisselen van cursus kan tot 10 dagen voor de praktijkdag.

Alle prijzen zijn excl. BTW (tussen haakjes BTW-vrij)

Wij zijn gecertificeerd voor de volgende nascholingscursussen THEORIE:

U01 ADR inclusief Nascholing (ook Verlenging)
U23 Digitale tachograaf en boordcomputers
U21 EHBO/BHV
U14* Communicatieve vaardigheden
U45* Actualisering kennis vakbekwaamheid
U47* Verkeerseducatie
N16 Lading zekeren
N70 Leefstijl
N90 Chauffeursdag 
N134 Veilig werken langs de weg

* Met en zonder e-learning (dus keuze opgeknipt 4,5 uur zelfstudie en 2,5 uur in de klas of 7 uur in de klas)

Wij zijn gecertificeerd voor de volgende nascholingscursussen PRAKTIJK:

W01* Rijvaardigheid inclusief Het Nieuwe Rijden voor chauffeurs (vrachtauto en autobus)
W02* Rijoptimalisatie/schadeprefentief rijden voor chauffeurs (vrachtauto en autobus)
W05 Manoeuvreren

* Met en zonder e-learning (dus keuze opgeknipt 4,5 uur zelfstudie en 2,5 uur achter het stuur of 7 uur rijden met twee chauffeurs)

Individueel Stappenplan

Individueel Stappenplan

Gespreid betalen

Gespreid betalen

Tevredenheidsgarantie

Tevredenheidsgarantie