Het auto theorie-examen halen: zo doe je dat!

Het behalen van het auto theorie-examen betekent dat je weer een stapje dichterbij het autorijbewijs bent. Om die reden wil iedereen het natuurlijk zo snel mogelijk behalen. Toch wordt het examen door de meeste mensen onderschat. Dit blijkt ook wel uit het slagingspercentage van het CBR. Slechts 43,3 procent haalt het theorie-examen namelijk in één keer. Wil jij absoluut bij deze gelukkige groep horen? Bekijk dan onze tips.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg er dus voor dat je ver van tevoren begint met het bestuderen van de theorie. Niet alleen is het leren belangrijk, ook het oefenen heeft prioriteit. Maak daarom veel oefenexamens. Op deze manier kom je er namelijk achter welke delen je al goed onder de knie hebt en waar je nog extra aandacht aan moet besteden. Maar hoe zorg je er verder voor dat je de stof goed onder de knie krijgt?

Leer gespreid

Zorg ervoor dat je niet te laat begint met het leren van de theorie. Wanneer je de stof over meerdere dagen en eventueel weken verspreid, kan je zonder al te veel stress de theorie tot je nemen. Je kunt namelijk betere iedere dag een uur leren dan meerdere uren achter elkaar. Zo onthoud je alles beter.

Maak samenvattingen

Maak tijdens het leren een samenvatting van de stof. Zet hier alleen de belangrijkste aspecten in zodat deze beknopt blijft. Het maken van een samenvatting is een actieve vorm van leren. Je kunt hierdoor onder andere nagaan of je de stof begrijpt, maar er ook achter komen of je bepaalde verbanden kunt leggen.

Herhaal de stof

Herhalen is herkennen. Zorg er dus voor dat je de stof meerdere malen herhaalt. Alleen op deze manier zal je de stof eigen kunnen maken. Voor het herhalen kan je natuurlijk gebruik maken van je eerder gemaakte samenvatting. Op deze manier herhaal je namelijk de aspecten die je echt moet weten, aangezien de samenvatting enkel bestaat uit de belangrijkste punten van de stof.

Maak oefenexamens

Zoals eerder beschreven is het maken van oefenexamens erg belangrijk. Je kunt hierdoor namelijk controleren of je de stof beheerst. Daarnaast wordt door het maken van de oefenexamens duidelijk hoe het ‘echte’ examen er precies uitziet en wat je nou kunt verwachten.

Leer van je fouten

Tijdens het maken van oefenexamens zal je fouten maken, wat heel logisch is. Probeer dit niet als negatief te zien, maar leer er juist van. Schrijf de onderdelen waar je fouten maakt op, zodat je deze nogmaals en extra goed door kunt nemen.

Vertrouw op jezelf

Wanneer je je aan bovenstaande tips houdt, zal je goed voorbereid naar het examen gaan. Durf er daarom op te vertrouwen dat je het examen in één keer gaat halen! Een extra tip van ons: ga tijdens het examen altijd uit van je eerste ingeving, want dit is meestal de juiste. Weet je het antwoord echt niet? Vul dan natuurlijk wel wat in. Een niet ingevulde vraag is namelijk altijd fout.

Succes en zorg ervoor dat jij bij het percentage hoort dat het examen in één keer haalt!

Lees meer over Kemp Rijopleidingen in Lelystad en Kemp Rijopleidingen in Almere

Individueel Stappenplan

Individueel Stappenplan

Gespreid betalen

Gespreid betalen

Tevredenheidsgarantie

Tevredenheidsgarantie