06 290 086 00036 538 44420320 218 080info@kemp.eu

Nieuws

Training tegen rijexamenstress: nog enkele plaatsen vrij

Training tegen rijexamenstress: nog enkele plaatsen vrij
Op maandag 16 oktober organiseren we een training tegen rijexamenstress, waarbij je beter leert om te gaan met spanning voor en tijdens het rijexamen. De training start om 19:00 uur en wordt gehouden in Lelystad. Meld je snel aan voor deze avondcursus, want er zijn nog maar een enkele plaatsen beschikbaar! De cursus wordt gegeven door Sjaak de Coninck, die zich heeft gespecialiseerd in het begeleiden van rijbewijsbezitters met verkeersangst. “Er zijn leerlingen die zich dagen van tevoren druk maken over het rijexamen”, legt Sjaak de Coninck uit. “Het gevolg is dat ze door de spanning zaken over het hoofd zien en falen in de bediening van de auto.
Lees meer

Autorijles in het donker

Rijles in het donker klinkt voor veel mensen spannend. Toch is verstandig om in minimaal één keer in het donker te lessen. Het is op veel manieren heel leerzaam, zeker in een drukke stad. Doordat de instructeur naast je zit, ben je zo veilig mogelijk. Oriënteren in het donker In het donker worden je pupillen groter en vermindert het zichtveld.
Lees meer

De nieuwe Golf lesauto van Kemp Rijopleidingen!

Afgelopen vrijdag 22 januari is de nieuwe Golf lesauto feestelijk onthuld. Onder grote belangstelling mocht ANWB Rijopleiding de lesauto presenteren. De lesauto is beplakt met ANWB Rijopleiding-stickers en herkenbare kleuren in de huisstijl van de ANWB en KEMP. Kemp Rijopleidingen verzorgt autorijopleidingen in samenwerking met de ANWB. Onze lesauto’s herken je aan de kleuren en de ANWB Rijopleiding-stickers.
Lees meer

Rijlessen in Almere: wel zo prettig

Bij het aanleggen van de infrastructuur in Almere is goed nagedacht. Hierdoor is er een heel ander wegennet ontstaan dan we kennen van oudere steden zoals Amsterdam. Kemp geeft al jaren rijles op verschillende plekken in Nederland en herkent hierin grote verschillen. Gescheiden rijbanen Almere en Amsterdam: het ligt niet ver bij elkaar vandaan, maar het wegennet is heel anders. Amsterdam kent drukke straten met allerlei soorten verkeer op de weg: trams, fietsen en auto’s.
Lees meer

Het auto theorie-examen halen: zo doe je dat!

Het behalen van het auto theorie-examen betekent dat je weer een stapje dichterbij het autorijbewijs bent. Om die reden wil iedereen het natuurlijk zo snel mogelijk behalen. Toch wordt het examen door de meeste mensen onderschat. Dit blijkt ook wel uit het slagingspercentage van het CBR. Slechts 43,3 procent haalt het theorie-examen namelijk in één keer.
Lees meer

Meest gemaakte fouten tijdens het praktijkexamen

Wanneer de rijinstructeur het rijexamen inplant wil je natuurlijk niets liever dan er in één keer voor slagen. Helaas hangt het behalen van het examen niet alleen van jouw eigen handelingen af. Externe factoren zoals de weersomstandigheden en het overige verkeer spelen namelijk ook een grote rol. Toch gaan er tijdens het rijexamen dingen fout waar jij wel invloed op hebt. Kijkgedrag Er zijn veel mensen die zakken voor het praktijkexamen vanwege het kijkgedrag.
Lees meer

Theorie-examen in loop van 2015 steeds slechter gemaakt

Het aantal geslaagden voor het reguliere theorie-examen B kent in de loop van 2015 een opvallende curve naar beneden. Een aantal uitzonderlijke pieken en dalen daar gelaten zakte het slagingspercentage ongeveer tien procent naar ruim onder de 40 procent.

Lees meer

Milieubewust autorijden: hoe doe je dat?

Mensen worden zich steeds bewuster van de rol die het milieu in het dagelijks leven speelt. Op veel verschillende manieren kan hier rekening mee gehouden worden, zo ook tijdens het autorijden. Milieubewust autorijden gaat gepaard met kostenbesparing omdat er minder brandstof verbruikt wordt. Je slaat dus twee vliegen in één klap. Snelheid Er zijn redelijk wat automobilisten die veel te hard rijden.
Lees meer

Het rijbewijs: zo haal je hem!

Het halen van het rijbewijs is voor de meeste mensen een spannende periode. Het zal waarschijnlijk even duren voordat je hem in ‘the pocket’ hebt, maar het autorijden verleer je vervolgens nooit meer. Het is dus zeker de moeite waard om hier tijd, geld en energie in te steken. In dit artikel geven we je enkele tips voor het behalen van je rijbewijs en hopelijk ‘scheur’ jij mede daardoor snel rond in een autootje. Rijschool Er zijn ontzettend veel verschillende rijscholen die allemaal goede deals hebben en je veel beloven.
Lees meer

Eerste rijles: wat kan je verwachten?

Je hebt een rijschool uitgekozen en je eerste rijles staat gepland. De dag van je rijles komt steeds dichterbij en ook de spanning neemt toe. Hoewel de een meer last heeft van spanning dan de ander komt het bij bijna iedereen voor. De zenuwen ontstaan voornamelijk omdat je niet weet wat je kan verwachten van zo’n eerste rijles. In dit blog zal duidelijk worden hoe je eerste rijles er ongeveer uit gaat zien.
Lees meer

Kemp: nu ook bereikbaar via WhatsApp

Naast telefoon, E-mail, Facebook en LinkedIn is KEMP Rijpleidingen nu ook bereikbaar via Whatsapp! Heb je een vraag over je rijles? Wil je een specifieke cursus of opleiding gaan volgen en wil je weten wanneer je hiermee kunt starten? Stuur gemakkelijk en snel een Whatsapp-berichtje naar KEMP Rijpleidingen. Wij reageren zo snel mogelijk dezelfde dag! Voeg KEMP Rijpleidingen Whatsapp toe aan je contacten: 0629008600.
Lees meer

Onduidelijkheden over 2toDrive

Jongeren zijn nog altijd niet goed op de hoogte van alle regels bij 2toDrive. Projectteam 2toDrive van TeamAlert krijgt via de website, e-mail en de social mediakanalen Twitter en Facebook nog steeds veel berichten van jongeren, hun (toekomstige) coaches en rijscholen binnen. Daarom heeft TeamAlert een aantal veelgestelde vragen nog eens op een rijtje gezet.

Lees meer

Slaagkans hoger na tussentijdse toets

De kans om te slagen voor het rijexamen is veel malen groter als kandidaten een tussentijdse toets afleggen. Zodoende komen ze beter voorbereid voor de dag, omdat al geoefend is hoe het is om met een examinator in de auto te rijden.

Lees meer

Sneller ingrijpen bij gevaarlijk gedrag beginnende bestuurder

Vanaf 1 oktober 2014 wordt sneller actie ondernomen tegen beginnende bestuurders die zich gevaarlijk of roekeloos gedragen in het verkeer. De beginnersregeling wordt aangescherpt, zodat bestuurders al bij twee in plaats van drie strafpunten binnen vijf jaar naar het CBR worden gestuurd voor een rijvaardigheidsonderzoek. De nieuwe norm moet de verkeersveiligheid vergroten.

Lees meer

Vooruitzichten transportsector positief

Na jaren kwakkelen in de binnenlandse transportsector trekken de vooruitzichten in de branche 'eindelijk' aan.

Lees meer

Gezakt, toch een rijbewijs!

Ieder jaar kunnen tientallen mensen die zakken voor het rijexamen of zelfs helemaal geen examen hebben gedaan, toch bij de gemeente een rijbewijs aanvragen. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.

Lees meer

Volop publiciteit rond faalangstexamen

In 2014 vestigt het CBR extra aandacht op de tussentijdse toets en het faalangstexamen. Dit om het belang van deze producten voor de examenkandidaten te onderstrepen. De Reflector van februari besteedde al ruim aandacht aan het succes van het faalangstexamen. Dit is opgepikt door de Telegraaf, dat hierover gisteren een bericht publiceerde. Diverse andere media volgden.

Lees meer

Meet kwaliteit van een rijschool via klanttevredenheid

Het is een eeuwenoude discussie binnen de rijschoolbranche vanwege de zware concurrentie: wat maakt een rijschool nu kwalitatief goed? Want slagingspercentages zeggen niet altijd veel. „Om kwaliteit te kunnen beoordelen moet je eigenlijk de daadwerkelijke praktijk bekijken bij een rijschool. Maar het allerbelangrijkste is dat een rijschool goed scoort op klanttevredenheid”, vindt BOVAG collega rijschoolhouder Theo Vuyk van Verkeersschool Fly-Over in Den Haag.
Bestaande rijscholen als Fly-Over met honderden examens per jaar hebben tegenwoordig veel last van de hevige concurrentie door de vele nieuwkomers. Dat zet de lesprijzen onder druk. En het is voor de klant niet altijd op voorhand duidelijk waarom hij bij de ene rijschool meer betaalt dan bij de andere.

Lees meer

Kamerlid Kuiken (PvdA): 'Minister doet te weinig om kwaliteit branche te verbeteren'

Tweede Kamerlid Attje Kuiken (PvdA) vindt dat minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu te weinig doet om de kwaliteit binnen de rijscholenbranche te verbeteren zodat consumenten makkelijk een betrouwbare rijschool kunnen vinden. “Tot op heden doet de minister te weinig. Een kwalijke zaak omdat rijscholen indirect wel de verantwoordelijkheid dragen voor veiligheid op de weg.”

Lees meer

Tijdelijk extra SOOB-subsidie voor praktijktrainingen code 95

Sinds 1 december 2013 kunt u extra subsidie krijgen voor de praktijktrainingen als onderdeel van de verplichte nascholing (code 95). Deze extra subsidie wordt mogelijk gemaakt door SOOB, het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de sector transport & logistiek.

Lees meer