Eerste rijles: wat kan je verwachten?

Je hebt een rijschool uitgekozen en je eerste rijles staat gepland. De dag van je rijles komt steeds dichterbij en ook de spanning neemt toe. Hoewel de een meer last heeft van spanning dan de ander komt het bij bijna iedereen voor. De zenuwen ontstaan voornamelijk omdat je niet weet wat je kan verwachten van zo’n eerste rijles. In dit blog zal duidelijk worden hoe je eerste rijles er ongeveer uit gaat zien.

ANWB Rijopleiding bij Rijschool Kemp

Leer de auto kennen

Hoewel de eerste rijles bij iedere rijschool anders is zijn er veel overeenkomsten te herkennen. Tijdens de eerste rijles houd je, je vooral bezig met de basisstappen van het autorijden. Je leert allereerst de instructeur en de auto kennen. Hoe werkt alles? Waar zijn al die knoppen eigenlijk voor? De rijinstructeur zal dit allemaal rustig aan je uitleggen. Wees gerust, je hoeft niet alles gelijk te onthouden. Naarmate je meer rijlessen hebt gehad zal je vanzelf merken dat alles steeds gemakkelijker gaat en je niet meer om uitleg hoeft te vragen.

Leer de weg kennen

Tijdens je eerst rijles krijg je niet alleen theoretische uitleg want je gaat ook echt oefenen met de auto. In de meeste gevallen gaat de rijinstructeur tijdens de eerste rijles niet gelijk de weg op maar oefen je eerst op een industrieterrein. Je leert onder andere hoe je de auto start, hoe de koppeling werkt, hoe je moet schakelen, hoe je moet remmen en natuurlijk hoe je moet sturen. Je zal deze aspecten allemaal stapsgewijs gaan oefenen. In het begin zal het allemaal vrij onnatuurlijk aanvoelen en moet je over alles regelmatig nadenken maar maak je geen zorgen want oefening baart kunst.

Proefles

Belangrijk voor een eerste rijles is dat je je goed voelt. Doe dus kleding en schoenen aan die lekker en comfortabel zitten. Ook is het belangrijk dat je onthoudt dat iedereen autorijden heeft moeten leren en dat het heel normaal is dat je niet gelijk alles perfect kunt. Wanneer je iets niet snapt of extra uitleg nodig hebt is het belangrijk dat je dat aan je rijinstructeur aangeeft. Je rijinstructeur is er niets voor niets. Wil je meer weten over een eerste rijles bij onze rijschool in Lelystad of Almere, of je vrijblijvend aanmelden voor een proefles? Neem dan contact met ons op.

Individueel Stappenplan

Individueel Stappenplan

Gespreid betalen

Gespreid betalen

Tevredenheidsgarantie

Tevredenheidsgarantie