De verkoop van hippe, elektrische scooters en brommers schiet omhoog. Het einde van stinkende, lawaaierige tweewielers is in zicht.

De overgang van brandstof naar elektrisch gaat veel harder dan bij auto’s. De accu’s en techniek worden snel steeds beter en de prijzen kunnen concurreren met benzine-scooters, zeker bij zakelijke aanschaf!

In het Klimaatakkoord is afgesproken dat vanaf 2025 alleen nog elektrische scooters nieuw kunnen worden gekocht.

Traditionele dealers zijn huiverig voor de opmars van elektrische scooters omdat deze veel minder onderhoud nodig hebben en dat scheelt dus omzet. Om deze reden worden elektrische exemplaren vaak bij andere bedrijven verkocht, zoals verhuurbedrijven of zoals bij ons een rijschool.

De groeiende populariteit van elektrisch blijkt ook uit de jongste cijfers van branche- en belangenorganisaties RAI en Bovag. Van alle nieuwe scooters die in 2019 van de hand gingen, was bijna 15 procent elektrisch; het jaar daarvoor was dat in dezelfde periode nog 9 procent en in 2017 bleef de teller zelfs nog steken op 4 procent. De elektrische scooterverkoop heeft de wind nog eens extra mee omdat het Rijk vanaf 2024 de verkoop van snorfietsen (tot 25 kilometer per uur) die op benzine rijden volledig aan banden legt.

Een elektrisch model is schoon, stil en heeft veel minder onderhoud nodig. De actieradius was voorheen een nadeel, maar met 50 tot meer dan 130 kilometer is dat niet meer het probleem. Elektrisch is stil en je legt ’m thuis gewoon aan het stopcontact. Je vertrekt altijd met een volle tank!

 Enkele jaren geleden kon je al een escooter kopen. Mooi waren ze vaak niet, en je betaalde de hoofdprijs ervoor. Daarnaast kon je maar een geringe afstand afleggen op de accu, en de laadtijd was enorm. Accu’s waren loodzwaar en buiten de scooter opladen was geen optie. Een stopcontact in de buurt van waar je de scooter parkeerde was dus een must. Voorheen waren er niet voldoende redenen om over te stappen naar een elektrisch vervoersmiddel, maar dat is nu zeker niet meer het geval.

E-scooters zien er tegenwoordig prachtig uit, en ze zijn niet meer te onderscheiden van de benzine varianten. Sommige e-scooters zien er zelfs een stuk moderner uit dan de hedendaagse scooters!

Snorfietsers op brandstof zullen er aan moeten geloven. In 2025 mogen er geen nieuwe snorfietsen die op benzine rijden meer verkocht worden. Het streven is om vanaf 2030 ook de verkoop van bromfietsen op benzine te verbieden. Er komt geen landelijk verbod op bestaande brandstofbrommers en scooters, wel mogen gemeenten mogen zelf een strenger beleid invoeren en snorfietsen op benzine weren.

Het verbod op door benzine aangedreven brommers en scooters is goed voor de verkoop van volledig elektrische modellen. De prijzen daarvan dalen de laatste jaren snel en de accutechnologie verbetert, waardoor het bereik van deze modellen vergelijkbaar of zelfs al beter is dan brandstofaangedreven scooters. Elektrische scooters zijn welkom in Amsterdam, omdat deze niet zorgen voor een directe uitstoot van schadelijke stoffen. Bovendien zijn elektrische scooters fluisterstil. Een verademing voor de stad!

 

Individueel Stappenplan

Individueel Stappenplan

Gespreid betalen

Gespreid betalen

Tevredenheidsgarantie

Tevredenheidsgarantie