Dé rijschool in Lelystad, Almere, Hilversum, Zwolle en omgeving

Leefstijl

Een gehaktbal mayo smaakt natuurlijk een stuk beter dan een volkorenboterham kipfilet. Althans voor ruige bonkers als een vrachtwagenchauffeurs. Overgewicht en obesitas zijn dan ook een groot probleem bij truckers. Uit recent onderzoek onder een paar honderd chauffeurs bleek dat 73,6% overgewicht had, de gemiddelde BMI was 28,1 (een gezond BMI ligt tussen de 18,5 en 25).

Gezonde en fitte medewerkers zijn een wens van iedere werkgever. Ook de medewerker zelf ervaart een aantal voordelen als hij/zij een gezonde leefstijl naleeft. Toch bestaan er veel misverstanden wat zoal gezond is. Iedereen weet inmiddels wel dat bewegen bijdraagt aan een gezonde leefstijl. Maar wat is gezond eten en hoe zorg ik voor voldoende ontspanning? En hoe zit dat nu met het drinken van alcohol en roken? Allemaal vragen waarop wordt ingegaan in de nascholingscursus “Leefstijl”. In deze interactieve training worden de verschillende onderwerpen die gezondheid beïnvloeden besproken. De deelnemers leren dat een kleine verandering aanbrengen in de dagelijkse gewoontes veel effect kunnen hebben op de leefstijl.

De training is toegespitst op werkzaamheden en situaties binnen het transport en logistiek. Dat wil zeggen dat de tips en adviezen die gegeven worden ook passen in het dagelijks leven van de chauffeur of logistiek medewerker. De training is voor alle medewerkers met een overwegend zittend beroep en een minder gezonde leefstijl. De training wordt o.a. verzorgd voor vrachtwagenchauffeurs, kraanmachinisten en heftruckchauffeurs.

Het programma 'Leefstijl' is een modulair programma waarin aandacht wordt besteed aan de BRAVO-thema’s:

  • Beweging
  • Roken
  • Alcohol
  • Voeding
  • Ontspanning

Na het volgen van deze cursus hebben de deelnemers kennis en inzicht in gezondheid van het lichaam in relatie met voeding, bewegen, roken, alcohol en ontspanning. Zij leren dat een kleine aanpassing in het dagelijkse patroon grote voordelen kan hebben op de gezondheid. Dit resulteert in een persoonlijk stappenplan ter verbetering van de leefstijl en daardoor de gezondheid.

De training is voor alle medewerkers met een overwegend zittend beroep en een minder gezonde leefstijl. De training wordt o.a. verzorgd voor vrachtwagenchauffeurs, kraanmachinisten en heftruckchauffeurs.

Tijdens de nascholing “Leefstijl” worden er verschillende didactische vormen gebruikt om de leerstof op een interactieve en interessante manier aan te bieden.
De volgende onderdelen komen tijdens de training aan de orde:

  • Achtergrondinformatie: wat houdt leefstijl in? Wat zijn de voor- en nadelen van (on)gezond leven? Inzicht in de leefstijlproblematiek in de sector.
  • Gezond leven: voeding, beweging, roken en alcohol. Wat doet het met je lichaam? Wat heb je nodig? En hoeveel?
  • Nuttige tips om de eigen leefstijl verbeteren. Hoe maak je een gezonde keuze? 
  • Gezondheidsmetingen: inzicht in de eigen gezondheid, aangevuld met individuele adviezen om deze te verbeteren.
  • Diverse interactieve werkvormen. Zelf aan de slag met de leefstijlthema’s.

Cursusduur
1 dag

Waarde nascholing
7 uur (theorie)

Cursuslocatie
Deze opleiding verzorgen wij vanuit ons opleidingscentrum aan de Artemisweg 220 (Bedrijventerrein Flevopoort) te Lelystad. Voor groepen is een speciaal in-company traject beschikbaar dat op elke gewenste plaats in Nederland uitvoerbaar is. In dit geval zijn de cursusdata in overleg vast te stellen.

Kosten
€ 142,50 p.p. (incl. lesmateriaal en lunch)

Exclusief € 24,95 per module verplichte afmeldkosten bij CBR/CCV

Prijzen zijn excl. BTW

Actie

Training tegen stress voor rijexamen?

Dat doe je bij KEMP Rijopleidingen!

Om examenkandidaten beter om te leren gaan met spanning vóór en tijdens het rijexamen geven we elke maand de ExamenSpanningReductieTraining.

Lees meer

Individueel Stappenplan

Individueel Stappenplan

Gespreid betalen

Gespreid betalen

Tevredenheidsgarantie

Tevredenheidsgarantie