Dé rijschool in Lelystad, Almere, Hilversum, Zwolle en omgeving

Lading Zekeren

Inleiding:

Het vastzetten van de lading is van groot belang voor het veilig transporteren van goederen. Als vervoerder is het van groot belang dat verantwoord geladen wordt zodat de lading niet gaat schuiven en er veilig en schadevrij vervoerd kan worden. Daarnaast wordt hier door de overheden, met name in Duitsland, steeds scherper op toegezien wanneer de lading niet goed vastgezet is. Veel ongevallen met vrachtauto’s ontstaan direct of indirect door de invloed van de belading op het rijgedrag. De manier van beladen heeft invloed op de stabiliteit van het voertuig en de rijkarakteristiek. Inzicht in deze invloed zorgt niet alleen voor minder schades en ongevallen, maar ook voor lagere onderhoudskosten. Er gelden zeer hoge boetes voor het niet goed zekeren van de lading.

Doelgroep:

Iedereen die verantwoordelijk is voor het veilig vastzetten en vervoeren van ladingen. Dus Chauffeurs en expeditie-medewerkers. Maar ook geschikt voor leidinggevenden, om inzicht te krijgen in de problematiek waarmee hun werknemers in de dagelijkse praktijk mee te maken krijgen, planners en voor magazijn– en loods medewerkers die de vrachtauto’s beladen.

Inhoud:

In de training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Wet- en regelgeving voor zekeren van de lading
  • Gevolgen van het niet goed laden
  • Verantwoordelijkheden van de partijen
  • De krachten die spelen bij de het vervoeren van lading
  • Methoden en principes van lading zekeren
  • Gebruik van spanbanden, kettingen, blokken, wrijvingsmateriaal;
  • Gebruik van eenvoudige tabellen om vast te stellen hoe de lading gezekerd dient te worden

Doelstelling:

De cursus 'Lading zekeren' is gericht op het verkrijgen van kennis met betrekking tot het zekeren van de lading. Er werd aandacht geschonken aan de mogelijke consequenties van het onvoldoende stuwen van lading, de krachten die kunnen optreden bij het vervoer en het gebruik van banden, kettingen en blokken.
Tevens worden oplossingen aangereikt om de risico’s en daarmee de kosten door schade tot een minimum te beperken.

Cursusduur

1 dag

Waarde nascholing

7 uur (theorie)

Cursuslocatie

Deze opleiding verzorgen wij vanuit ons opleidingscentrum aan de Artemisweg 220 (Bedrijventerrein Flevopoort) te Lelystad. Voor groepen is een speciaal in-company traject beschikbaar dat op elke gewenste plaats in Nederland uitvoerbaar is. In dit geval zijn de cursusdata in overleg vast te stellen.

Kosten

€ 142,50 p.p. (incl. lesmateriaal en lunch)

 Exclusief € 24,95 per module verplichte afmeldkosten bij CBR/CCV

Prijzen zijn excl. BTW

Actie

Training tegen stress voor rijexamen?

Dat doe je bij KEMP Rijopleidingen!

Om examenkandidaten beter om te leren gaan met spanning vóór en tijdens het rijexamen geven we elke maand de ExamenSpanningReductieTraining.

Lees meer

Individueel Stappenplan

Individueel Stappenplan

Gespreid betalen

Gespreid betalen

Tevredenheidsgarantie

Tevredenheidsgarantie