Dé rijschool in Lelystad, Almere, Hilversum, Zwolle en omgeving

Nascholing (behouden code 95) bij onze rijschool in Almere of Lelystad

Op 10 september 2016 verliep voor een grote groep beroepsschauffeurs de deadline voor de eerste periode nascholing Code 95. Deze code is sinds 2008 verplicht voor buschauffeurs en sinds 2009 verplicht voor vrachtautochauffeurs en moet zijn toegevoegd aan het rijbewijs C en/of D. Voor deze eerste periode van verplichte nascholing kregen de beroepschauffeurs die voor 2008 (D) of 2009 (C) hun rijbewijs hadden zeven jaar de tijd om aan de eis van 35 uur nascholing te voldoen. De eis komt vanuit de Europese Richtlijn Vakbekwaamheid beroepschauffeurs. Bekijk alle opleidingen die in aanmerking komen voor de Code 95-richtlijn:

Bekijk ook:

Om beroepschauffeur te blijven, zijn beroepschauffeurs verplicht iedere vijf jaar minimaal 35 uur nascholing te volgen. Als u niet voldoet aan de nascholingsplicht, mag u uw vak niet meer uitoefenen. Doet u dit wel dan riskeert u een boete van € 800,- per gebeurtenis. Vrachtautochauffeurs die dit beroep reeds uitoefenden voor 2009 zitten nu in de tweede cyclus en hebben tot sept. 2021 (buschauffeurs 2020) de tijd. Jongere chauffeurs hebben een andere afloopdatum. Iedereen moet dus zelf goed de einddatum van het rijbewijs en de code 95 in de gaten houden.

Wil je meer informatie over de nascholing bij KEMP Rijopleidingen? Neem dan contact op via telefoonnummer 0320 218 080, vul het contactformulier in of kijk op de pagina van onze rijschool in Almere of Lelystad.

Belangrijk:

Uitstel van de code 95 komt er absoluut niet! Voor de theorielessen zal het geen groot probleem zijn, er mogen tenslotte meerdere chauffeurs in de klas. Maar voor de praktijktraining is het nu al een groot probleem gezien het aantal bevoegde instructeurs in Nederland in relatie tot het aantal beschikbare (zater)dagen en het zeer hoge aantal chauffeurs dat nog moet trainen. Wat ook niet onderschat moet worden is dat wanneer de code 95 samenvalt met het verlengen van het nieuwe rijbewijs, hier wellicht vier tot zes weken overheen gaan vanwege de medische procedure bij het CBR. Het is dus zaak om nu al een rijbewijskeuring te ondergaan als uw rijbewijs niet heel lang meer geldig is. Er zijn ook rijbewijzen in omloop die nog tot 2020 of langer geldig zijn. Deze groep kan volstaan met vernieuwing i.p.v. verlenging en hoeft dus geen keuring te ondergaan.

ADR chauffeurs kunnen de herhalingslessen gebruiken voor theoretische nascholing, aangevuld met één of meer praktijkdagen.

De volledige nascholing betekent 35 uur (vijf dagen) waarvan minimaal 7 uur (één dag) praktijk. Omdat KEMP Rijopleidingen tevens nascholing aanbiedt met E-learning kan de chauffeur bij deze opleiding meer dan 50% van deze 35 uur thuis of onderweg op z'n laptop uitvoeren. De klassikale lessen worden daardoor beperkt tot maximaal 3½ uur 'in de schoolbanken'. Vooral voor de praktijkdag is dit erg effectief. Bij overige praktijk nascholingen is de chauffeur met één andere chauffeur minimaal 7 uur onderweg. Bij onze nascholing kan dit worden beperkt tot slechts 2½ tot 3 uur.

Contact KEMP Rijopleidingen

Wilt u meer weten over onze nascholing of uzelf direct aanmelden? Neem dan telefonisch contact met ons op door te bellen naar 0320 218 080of vul onderstaand contactformulier in.

Volledige naam*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Geboortedatum*
Adres*
Postcode*
Woonplaats*
Voor welke opleiding wil je je aanmelden?
Opleiding*
Opmerkingen

Niet leesbaar? Verander tekst

We wijzen je op ons Privacy- en cookieverklaring.

Actie

Training tegen stress voor rijexamen?

Dat doe je bij KEMP Rijopleidingen!

Om examenkandidaten beter om te leren gaan met spanning vóór en tijdens het rijexamen geven we elke maand de ExamenSpanningReductieTraining.

Lees meer

Individueel Stappenplan

Individueel Stappenplan

Gespreid betalen

Gespreid betalen

Tevredenheidsgarantie

Tevredenheidsgarantie