Autorijles in het donker

Rijles in het donker klinkt voor veel mensen spannend. Toch is verstandig om in minimaal één keer in het donker te lessen. Het is op veel manieren heel leerzaam, zeker in een drukke stad. Doordat de instructeur naast je zit, ben je zo veilig mogelijk.

Oriënteren in het donker

In het donker worden je pupillen groter en vermindert het zichtveld. Hierdoor zie je minder oriëntatiepunten. Dit gebrek aan oriëntatiepunten maakt veel mensen onzeker in de auto. Op sommige plekken in Nederland staan geen lantarenpalen langs de weg: hier moet je goed focussen op het verkeer en de omgeving. Met rijlessen in het donker kan je hier op een veilige manier aan wennen en word je elke les zekerder van jezelf.

nieuwe-lesauto-rijschool-kemp

Veiliger rijden

Door te lessen in het donker heb je straks niet alleen je rijbewijs, maar ook de zelfverzekerdheid om te rijden in het donker. Zo schrik je niet meer van slecht verlichte wegen of van grote vrachtwagenlampen. Je leert zo anticiperend te rijden, ook in het donker. Dit zorgt ervoor dat je zowel overdag als ’s avonds veiliger gaat rijden.

Rijlesavond in Almere

Een lesavond in Almere is voor sommige mensen misschien een te grote stap, maar voor anderen juist de beste manier van leren. Almere is ’s avonds druk en ondanks de lantarenpalen ook redelijk donker. Door een paar keer  een avond te lessen in Almere, ga je straks vol zelfvertrouwen de nacht tegemoet.

Almere in het donker

Als Amsterdam te druk voor je is, of als je al lange tijd niet in het donker gereden hebt, kan je ook kiezen voor Almere. Zoals in een vorig blog te lezen is, heeft Almere een goed wegennetwerk, met gescheiden rijbanen voor auto’s en fietsers. Hierdoor kom je in de auto bijna geen fietsers tegen. Het kan handig zijn om hier eerst te oefenen.

anwb-rijopleiding-rijschool-kemp

Nascholing in de avond

Zelfs mensen die al jaren hun rijbewijs hebben, vinden het soms spannend om ’s avonds te rijden. Veel van deze mensen doen dit weinig of hebben nooit in het donker gereden. Met een opfris rijles kunnen deze mensen onder begeleiding wennen aan het rijden in het donker.

Wil jij een keer lessen in het donker? Neem contact op met onze autorijschool in Almere of Lelystad. Krijg je al autorijles? Vraag dan een les aan in de avond.

Individueel Stappenplan

Individueel Stappenplan

Gespreid betalen

Gespreid betalen

Tevredenheidsgarantie

Tevredenheidsgarantie